Niezen

Niezen kan zoo lekker zijn.
Soms is het alleen hoognodig, soms is het niet handig vanwege de plek waar geniesd wordt, dan eens niet te doen zonder zakdoek bij de hand, maar vaak is het erg lekker en erg opluchtend bovendien.
Ik ben erg goed in niezen. Ik doe het nu al drie dagen en ik moet zeggen: oefening baart kunst.

167 reacties

Alleen uitbundig niezen is fijn. Mensen die hun nies inhouden en je alleen maar met hun ogen ziet knijpen, zijn mietjes. ;-)

Low, (URL) - 29-11-’01 13:31

Ik had een collega, Ans, die altijd heel ingehouden niesde. Ze maakte daarbij bijna een sprongetje op haar stoel. Ik zat altijd een beetje te wachten tot haar hoofd ontplofte. Maar ze was heel aardig, dus ik heb gezegd dat ze beter uitbundig kan niezen, inderdaad. Ze heeft het ooit één keer geprobeerd. Maar het zat er gewoon niet in.

walter, - 29-11-’01 13:37

Praat eens met “snotverjeppie”

RUDY, - 29-11-’01 14:21

als je geen zakdoek hebt, gewoon je neus dichtknijpen dan hoor je in een keer ook weer een stuk beter. Erbij springen rules, net een animatie

bart, (E-mail ) (URL) - 29-11-’01 15:09

Niezen is inderdaad een van de “Drie Heerlijkheden” van het leven. Als je tegelijk zou kunnen niezen, poepen en klaarkomen is dat waarschijnlijk het hoogst haalbare genot dat je je kan voorstellen. ;) (NB: hier niet een visuele voorstelling bij maken, a.u.b. Het is namelijk tevens het meest ranzige dat je je kan voorstellen)

RK, - 29-11-’01 16:18

Weet je dat wanneer je bij niezen je hand voor je mond houdt, je daardoor de bacteriën die je uithoest weer mee naar binnen neemt als je inademd? Lekker laten gaan dus.. Let wel: dit is geen smerig verhaal maar de wetenschappelijke waarheid.. Succes, nogmaals..

Michiel H., (URL) - 29-11-’01 16:45

Voorgaand voorstel gelieve niet in openbare gelegenheden of anders vooral niet in mijn nabijheid uitoefenen.

Ton, (URL) - 29-11-’01 22:59

Snotverjeppie heeft niets met snot óf niezen te maken, Rudy!

Aliëtte, (E-mail ) (URL) - 29-11-’01 23:56

Als je het lekker vind om te niezen moet je nooit je neushaar knippen. Bij mij is het namelijk zo dat mijn neushaar heerlijk tegen de binnenkant van mijn neus kriebelt, ik nies daarom heel vaak. Echt lekker!!!

Erik, (E-mail ) - 01-05-’02 21:56

Ik vind het heel erg opwindend om mensen te zien niezen. Vooral op het moment dat iemand op het punt staat te gaan niezen vind ik erg opwindend, omdat de neusgaten van die persoon dan wijd openstaan en je de neushaartjes kan zien. Vooral bij vrouwen vrouwen vind ik dat erg sexy.
Het lijkt me ook erg sexy om een vrouw te laten niezen door haar met een grassprietje (ofzo) in haar neus te kriebelen.
Dit is mijn geilste fantasie en dit zou ik onwijsgraag willen doen!

Michel, - 01-05-’02 22:08

meestal nies ik 5 keer,en meerdere keren per dag maar ik houdt het nooit op dat vind ik stom
niezen hoort er nu eenmaal bij dus laat ik het
lekker gaan.
sommige mensen kijken me dan aan zo van
doe eens even noormaal ,maar ik zeg dan
als je iets doet doe je het goed,en dusgeld dat voor niezen ook

rianne, - 17-05-’02 16:12

Lieve Rianne,
ik vind het heel leuk dat je wat hebt opgeschreven over niezen.Trouwens indrukwekkend dat je wel vijf keer achter elkaar niest.
Ik zou graag wat nies-ervaringen met je willen uitwisselen.
Groetjes van Alois.

Alois, - 27-05-’02 21:36

Ach,indrukwekkend is pas als ik een niesbui
heb,zo af en toe.
Waarom wil je nies ervaringen horen van me?
Heb je zelf ook dat je heel veel niest,en wat bedoel je precies met nieservaringen?
Niemand heeft dat ooit aan mij gevraagt.
Zo bijzonder is 5 keer toch ook weer niet.

rianne, - 09-06-’02 18:39

Beste Rianne,
5 keer is, gezien gemiddeld 2 maal geldt, veel.

Hans, - 10-06-’02 10:11

Ik zou van iedereen wel eens willen weten wat er zo heerlijk is aan niezen. Ik weet zeker dat het per persoon verschilt, maar beschrijf het zo uitgebreid mogelijk want ik wil het graag weten.

Peter, - 11-06-’02 21:29

Beste Rianne,
het woord nies-ervaring is een woord dat niet in het woordenboek voorkomt, ik snap dan ook wel dat je niet weet wat ik ermee bedoel. Wat ik probeer te vragen is of je wilt omschrijven wat er met je gebeurt als je niest, hoe het voelt, hoe je niest, of je het lekker vindt, enz. Ik lees graag je reactie.

Groetjes, Alois.

Alois, - 11-06-’02 21:37

Niezen is lekker. Zo lekker dat de nies die uitblijft een mens tot razernij kan drijven. De “ha…ha…ha” (opgeheven kin, wanhopig opengesperde ogen, wijd openstaande neusgaten, fanatiek door de neus inademend, salontafel omverlopend op zoek naar zonlicht) zonder “tsjie” of “tsjoe” is de tot zijn essentie teruggebrachte teleurstelling, de domper aller dompers.

Fabio, - 21-06-’02 20:52

P.S
Kijk eens voor de gein op:
http://www.dierinbedrijf/denies
of op:
http://www.ervaar.nu/denies

(mooie foto’s ;-)

Fabio, - 21-06-’02 21:00

Niezen vindt ik inderdaad lekker,het gevoel dat je hebt als de kriebel in je neus tot een nies komt is heerlijk,alsof er een ontlading optreed.
Vooral als het niet gelijk lukt,en ik nog een keer
overnieuw moet beginnen.
Bijna altijd nies ik 4 of 5 keer achter elkaar,met altijd een korte pauze tussen de 3de en 4de keer,waarna ik weer vrolijk verder ga met m’n aiitchoe’s
Af en toe heb ik een niesbui,meestal s’ochtens
als ik uit mijn bed kom,van wel een keertje of 20.
Dat is niet altijd handig,bijv.als je achter het stuur zit,en zonder zakdoek kan ik dan dus ook niet van huis.
Als ik zoveel achter elkaar nies,word ik daar wel moe van,maar vervelend voor mijzelf vind
ik zoveel niezen niet.
Waarom ik zoveel nies is weet ik niet,ik heb gewoon een nies neus.
IK vind niezen leuk,ook om anderen te zien niezen,grappig vind ik dat vooral als het niet
lukt.
Zijn er nog meer die hun manier van niezen
op willen schrijven??

rianne, - 26-06-’02 21:05

Rianne,
ik nies best wel veel en ik heb daar ook helemaal geen problemen mee. Wat ik wel irritant vindt is dat ik soms een kriebel in m’n neus voel, maar dat ik die dan net niet hevig genoeg is om mij te laten niezen. Ik doe er altijd alles aan om te kunnen niezen, door naar het licht te kijken en door op een bepaalde manier door mijn neus te ademen waardoor de kriebel meestal heviger wordt zodat ik een paar keer heerlijk kan niezen. Als de nies niet komt of als ik gewoon zin heb om te niezen kriebel ik mezelf wel eens in mijn neus, ik doe dat meestal met een stukje wc-papier wat ik in een puntje heb gedraaid. Ik doe dit natuurlijk thuis of op een wc. Probeer het ook eens, je hoeft alleen maar tegen de binnenkant van je neusvleugel te kriebelen en je moet even langs wat neushaar. En dan HATSJOEHH!!!

Alois, - 02-07-’02 22:01

Lieve Rianne,
ik ben tijdelijk op vakantie als ik terug ben praat ik graag verder.
groetjes!

Alois, - 19-07-’02 14:06

Ik deed vroeger wel eens een wedstrijdje met m’n vriendin wie er de meeste keren achter elkaar kon niezen.
Dat deden we altijd met grassprietjes,en ik won
dat natuurlijk altijd.
Met een wc papiertje had ik nog nooit van gehoord,en ik moet zeggen dat werkt ook perfect,je niest er flink van,al moet ik zeggen dat dat niet mijn voorkeur heeft.
Als ik moet niezen,nies ik maar ik ga het niet op zitten wekken,daarvoor nies ik al genoeg van mezelf.
Wat is jou record aantal keren niezen achter elkaar.
IK wil wel eens weten of er nog meer van zulke
‘niesbui’ mensen zijn.

rianne, - 31-07-’02 18:01

Voorheen nieste ik veelal op de manier die Michiel H. en Rianne aanraden: gewoon laten gaan. Vanaf m’n allervroegste jaren ontdekte ik dat tegen het licht inkijken bij mij nies-bevorderend werkt; ik deed dat, schat ikzelf, ongeveer 5-8 seconden. Inhouden deed ik eigenlijk niet. Het gevolg was een in-ademing die (bijna) een schreeuw werd, een nies van – schat ik – ongeveer gemiddelde kracht met veel vocht uit mond en/of neus, en eventueel een zucht achteraf. De zakdoek werd multifunctioneel: er was meer nodig dan neusreiniging. Eigenlijk vond ik deze wijze van niezen niet erg hygienisch en daarbenevens weinig beschaafd.
Ik heb ook wel eens ‘proefgedraaid’ met ingehouden niezen: niezen waarbij de mond zoveel en zo lang mogelijk gesloten blijft en de neus wordt dichtgeknepen. Maar dat is ongezond voor trommelvliezen. De geluiden bij en het zicht op een ‘geknepen nies’ klinkt zoals zij zijn: afgeknepen en onplezierig. Deze manier van de Befaamde Proest heb ik afgeschaft; ieder mens mens niest en mag dat in een grote mate van vrijheid doen. Een mislukte nies levert bij mij altijd weer een sprankje teleurstelling en een beetje irritatie op. Hulpmiddelen als wc-papier en zo gebruik ik niet. Je hebt ze lang niet altijd bij de hand en omdat ik moeilijk loop wil ik het ook niet halen. Een dergelijke manoeuvre met een zakdoek leidde bij mij nog niet tot succes. Kortom: als het niet lukt… pech gehad!
Hoe dat zij: ik ga privé en ook in m’n werk (secretariaatsmedewerker op een universiteit) om met veel mensen. Daarom wilde ik het graag anders.

Momenteel nies ik als volgt. Als er neuskriebel optreedt, houd ik m’n mond zo lang mogelijk gesloten. Dit voorkomt veel geluiden vooraf. Afhankelijk van de intensiteit van de kriebel kijk ik meestal enkele seconden naar een lichtbron. Dit is bijvoorbeeld een schemerlamp, een TL-buis, het zonlicht, de blauwe lucht. Ik houd mijn rechterhand in een ‘kommetje’ voor mijn mond. Vervolgens klinkt een korte nies: TSJOE. De start van de ‘tsjoe’ klinkt licht onderdrukt. Dat klinkt in de oren van hoorders wellicht ietsje aanstellerig, maar het betekent wel een rustiger nies waarbij aanzienlijk minder vocht vrijkomt. Overigens: overbodige stoffen en dergelijke komen op deze wijze wel naar buiten – een gezonde zaak, lijkt me! De zucht achteraf is minder hoorbaar. Deze manier van niezen bevalt me goed en geeft, naar mijn gevoel, het idee dat omstanders te maken hebben met een 40-jarige man, die weliswaar een lichamelijke handicap heeft, maar desondanks ‘netjes’ niest. Juist mensen met ‘verminderde representativiteit’ moeten (vind ik) op dergelijke details letten.
Ik nies met zekere regelmaat. Dat wil zeggen: soms meerdere dagen achter elkaar niet, op andere dagen vaker dan één of twee keer per dag. Het niezen blijft bijna beperkt tot 1 maal ‘tsjoe’. In een aantal gevallen volgt na enige minuten opnieuw een nies. Ik heb de indruk dat de momenteel door mij gebruikte methode tot gevolg heeft dat ik wat vaker nies en kan niezen. Nog steeds is er sprake van ‘1 maal tsjoe per keer’, maar er is wat meer kriebel en het aantal niezen per dag stijgt van ongeveer 3 tot ongeveer 5.
Niezen gaat het makkelijkst wanneer ik ontspannen ben: ik heb dan rustig de tijd om ‘m te laten opkomen. Denk maar aan: ‘s morgens bij het opstaan, ‘s avonds bij het na bed gaan. Op mijn werkplek nies ik niet zo vaak; maar het gebeurt natuurlijk wel. Ik heb de indruk dat ik ‘s morgens (op bed zittend) relatief vaak nies – alsof alle stofdeeltjes van die nacht, includief die uit m’n kussen, verwijderd moeten worden. Trouwens: in z’n algemeenheid ben ik het met Rianne – en anderen – eens: laat maar komen!
Een enkele keer is niezen ongewenst: bijvoorbeeld in een bijeenkomst (kerkdienst) waarin men in stilte luistert naar een (s)preker. Het voorkomen van niezen doe ik dan door gedurende de kriebel met de rechterwijsvinger onder de neus te strijken. Het is mij inmiddels duidelijk geworden dat het middel alleen werkt als je het zo nu en dan toepast. Ik heb wel eens geprobeerd gedurende een langere periode het niezen na te laten. Na een week of wat hielp er geen lieve moeder meer aan. Wijsvingeractiviteit, wanhopig in de neusvleugels knijpen – het was niet anders: niezen moest écht…
Overigens: ‘beschavingsbevorderende’ tips ten behoeve van ondergetekende zijn welkom.

Niezen vind ik, net als vele anderen, prettig; met name de kriebel vooraf en de verdere ‘opkomst’ van de nies. De reden voor die voorpret is me wat duister: filosoof als ik ben vermoed ik dat het ondermeer te maken heeft met des mensen drang om stofdeeltjes enzovoort uit het lichaam te verwijderen. Soms is het niet nodig om een lichtbron als hulpmiddel te gebruiken: de ‘tsjoe’ komt spontaan. Maar meestal doe ik dat wel, ook al omdat ik niezen een plezierige gewaarwording vind en ik dus de nies bevorder. Ik geef toe: uitbundig niezen (zoals boven beschreven) is ook fijn. Maar het heeft dus nadelen.

Neushaar kan wellicht bij sommigen niesbevorderend werken. Ik heb echter niet de ervaring dat dat zo is. Maar misschien dat dat nog komt…??
Het waarnemen van het niezen c.q. de niesbuien van vrouwen vind ik – ik ontken het niet – soms opwindend.
Overigens heb ik het idee dat vrouwen vaker achter elkaar niezen dan mannen: twee tot vier keer – als je ‘t mij vraagt. Zijn zij (ook) op dit gebied gevoeliger/sensitiever? Natuurlijk: mannen doen het ook, maar toch…
Meer in het algemeen vraag ik me af of de manier van niezen iets zegt over de persoon in kwestie (‘bescheiden’ niesjes, spontane hatsjoes, mensen die amper tijd lijken te hebben om te niezen en dus kort en snel lucht uitstoten)… Overigens: ik weet dat er mensen zijn, waarbij de pauzes tussen (meer dan drie of vier heftige) ‘hatsjoes’ zo kort zijn dat er kortstondig ademnood is… Niezen is meestal bevrijdend maar voor hen ook knap vervelend, stel ik me voor.
Rianne heeft, lees ik, soms een niesbui van een keertje of twintig. Lastig lijkt me dat. Zeker als je zo’n 20 maal een forse nies prijs dient te geven is het vermoeiend!

Tot slot: ik beken dat ik dit een intrigerend themaatje vind. Vandaar m’n (redelijk uitgebreide) reactie. Mocht er behoefte zijn aan verduidelijking, persoonlijke ontboezemingen, minzame mededelingen en wat daar verder volgt… aarzel niet!

Bastiaan, (E-mail ) - 06-08-’02 15:15

Niezen vind ik een leuk gezicht. Misschien zelfs wel opwindend. Ik kan niet goed uitleggen hoe en waarom maar als mensen niezen, dan voel ik me aangetrokken om te blijven kijken. Dan blijf ik kijken of de persoon nog een keer moet niezen. Zo zijn me allerlei verschillende soorten niezen opgevallen. Ook de manier waarmee men ermee omgaat, is per persoon verschillend. Dit vind ik allemaal erg interessant. Zijn er meer mensen die dit zelfde beleven? Die ook opgewonden kunnen raken van niezende mensen?

Martijn, - 11-08-’02 22:00

Hoi Martijn,
Als er in m’n omgeving geniest wordt kijk ik ook altijd waar ‘t vandaan komt. Wie het dus doet.
Trouwens: je moet eigenlijk medelijden met sommige niezers hebben. Ik ken een vrouw (achter in de 20) die zegt ze zelf soms een week neuskriebel heeft. En dan na een dag of 6,7: een minuut of vijf à tien “snif snif snif”, gevolgd door een ontlading waar je je half misselijk van schrikt als je ‘m niet verwacht. En dan de droge mededeling “Daar heb ik nou een week op gewacht”. Ik hoorde dat laatst ook van iemand anders…

Bastiaan, - 12-08-’02 12:03

Ik kijk ook meestal om te ontdekken wie er niest. Merkwaardige reactie eigenlijk, maar ik doe het bijna altijd.

Opvallend vind ik – ook gezien het geschrijf hierboven! – de mensen die (naar eigen zeggen) gedurende een week regelmatig neuskriebel hebben en dàn ontzéttend niezen. Lijkt me erg lastig. “Daar heb ik een week op gewacht” zeggen sommigen ook nog…

Bastiaan, - 12-08-’02 12:46

Ik vind het wel boeiend om dit te lezen, om de een of andere vage reden. Praat dus gerust verder.

Enig idee waarom dit mensen zo intrigeert? (Dacht dat ik de enige was!)

M, - 21-08-’02 15:56

Ik vind het echt opwindend om vrouwen te zien niezen. Studeer momenteel af bij een bedrijf waar ik de gang deel met een nieswonder. Moeilijk concentreren zo. Ik dacht lang dat ik de enige was met deze “vreemde” fetish maar vond genoeg (engelstalige) sites om het tegendeel te bewijzen

Henk, - 21-08-’02 22:21

Henk,
Wat is een nieswonder? Iemand die minstens 1x per half uur op de hele gang te horen is, veronderstel ik. Voelt hij/zij zich niet beluisterd of zo? Ik héb het niet zo op die ‘eruitgooiers’ hoor. Geef mij maar bescheiden niesjes. Of heeft dat nou te maken met mijn karakter, c.q. mijn voorkeur?

B., - 22-08-’02 10:47

Dat klinkt bekend, B.

M, - 22-08-’02 11:30

Dat versta ik niet onder nieswonders. Dit een persoon die minimaal 4 maal per uur is series van 2 of vier maal bescheiden en vrouwlijk niest. Dat maakt het ook zo mooi.

Henk, - 22-08-’02 17:54

Ik zit gewoon zeer dicht bij de bron. Vandaar.

Henk, - 22-08-’02 17:55

Ik wist niet dat mannen zo graag vrouwen horen of zien niesen.
Al moet ik wel zeggen dat de meeste reacties
van mannen komen als ik nies of geniest heb.
Ik werk in een winkel,en toen ik een keer achter de kassa zat en niezen moest,zag ik de man die ik hielp,tussen de niezen door,naar mij
staan staren,alsof ik van mars kwam.
Toen ik na 5 keer ‘’ aiitsjoe’‘ klaar was zij hij,dat ik zo grappig niesde;o,zij ik,en ik dacht wat is er nou zo leuk aan iemand te zien niezen,maar als ik dit alles lees begin ik het te begrijpen.Wel gek dat je daar nooit over hoort of van leest,zo van’‘nieuwe versiertruuk voor vrouwen’‘.Een paar keer nieze en je hebt maar te kieze.Of draaf ik nu weer wat door misschien?Overgens ,bastiaan, 20 keer niezen binnen 5 minuten is best een klus ja,maar alles went,en gelukkig is dat eigelijk altijd s’ochtens als ik uit m’n bed kom dat ik dat moet.
Over dag heb ik dat zeer zeldzaam,alleen als ik verkouden wordt.Dat is dan ook best lastig,als ik dat moet,maarja als je moet niezen dan moet je.1 keer kun je wel tegen houden,5 keer wordt al knap lastig,laat staan 20 keer.

rianne, - 22-08-’02 19:25

Deze persoon niest ongeveer 4 maal per uur 2 tot 4 maal achtereen. Ik hoor dit zo duidelijk omdat ik dicht bij de bron (dus haar) zit.

henk, - 22-08-’02 23:33

Ging een beetje fout, tweemaal hetzelfde commentaar, maargoed idee is duidelijk. Rianne, kende vroeger ook een vrouw die hetzelfde heeft als jouw (ochtend niezen) Zij had periodes dat ze gewoon niet meer ophield en dat wel topte op 40 maal verspreid over een half uur.

Henk, - 22-08-’02 23:38

Hallo allemaal, en natuurlijk Rianne.
Ik ben weer terug van vakantie.
Ik ben er van onder de indruk wat er in de tussentijd allemaal weer op deze site staat.
Ik heb gelezen dat het intrigrerende onderwerp nies-fetish ter sprake is gekomen. Eerlijk gezegd ben ik daar blij om, want ik weet van mezelf dat ik daar mijn hele leven al mee rondloop. Anderzijds schaam ik me er ook een beetje voor. Hoewel ik voorheen niet wist wat het was ben ik er nu achter gekomen via internet. Er zijn genoeg Amerikaanse sites te vinden over deze fetish. Dit is echter wel de enige Nederlandstalige pagina waar ook maar iets staat over dit onderwerp!
Deze fetish is natuurlijk bij iedereen afhankelijk van zijn of haar seksuele geaardheid. Het windt me eigenlijk alleen op als ik een vrouw zie niezen. Het is wel zo dat deze vrouw enigsinds aantrekkelijk moet zijn.
Ik vindt het leuk dat Henk ongeveer hetzelfde heeft als mij, het zou ook leuk zijn als er eens vrouwen zouden reageren over het onderwerp nies-fetish (ik weet ook niet hoe ik het anders moet noemen), want ik heb hier over alleen nog maar Henk en Martijn horen spreken. Ik ben benieuwd hoe vrouwen hiertegen aankijken. Ik praat hier graag over verder.

Groetjes,

Alois, - 23-08-’02 12:20

Grappig hoe dit ineens uitloopt. Zo ontmoeten we elkaar eens. Misschien is het een idee om ervaringen uit te wisselen?

Martijn, - 28-08-’02 00:38

Lijkt me uitstekend. Heb genoeg ervaringen om een boek mee te vullen (zoek ze ook veelal op)

Henk, - 29-08-’02 15:48

Mijn meest recente ervaring is die rond dat meisje dat binnenkwam. Eenentwintig is ze. Langer dan 1 meter 60 zal ze niet zijn. Ze is aardig en ze heeft, vertelde ze me, nog niet erg veel inspiratie voor ‘t komende seizoen. Ze ging achter een der computers zitten in de naast m’n kantoor gelegen zaal. Ze zat er eigenlijk nog maar net: 1, 2 minuten? Haar binnenkomst had ik wel geregistreerd
Pas toen ze nieste schrok ik op. Voor een zachtaardig meiske als zij heeft ze, constateer ik, een flinke nies over zich. Zij niest feitelijk ‘zakelijk’. De inademing was kort en klonk als ongeveer als: ‘hhhtt’. De nies zelf volgde zonder pauze en was kort – als iemand die met andere dingen bezig is, onvermijdelijk moet niezen en dat bijna nooit ingehouden doet. De vrij ‘nauwkeurig afgepaste’ ontlading en het zuchtje achteraf waren goed hoorbaar. Ik voelde hoe haar – toch onmiskenbare vrouwelijke – nies me aansprak…
Ik ging even bij haar kijken. Haar zwarte haar had ze, zoals ze vaak doet, bijeengebonden in een niet zo lange staart. Haar blauwe shirtje sloot vrij strak om haar lichaam. De rechte neus, de donkere ogen erboven… zou ze beseffen dat haar half-peinzende blik heel intrigerend is? Inderdaad, Alois, ik besef dat een aansprekende nies van een enigszins aantrekkelijke vrouw moet komen. Hoe zou deze jonge vrouw in de privé-situatie zijn? Ze is dan misschien wel nét zo aardig…
Kom, het werk roept!

Bastiaan, - 30-08-’02 16:09

He mensen,

Nou, Henk laat maar komen die verhalen dan! Ik vind niezende mensen altijd interessant, of het nou vrouwen of mannen zijn. Ik ben hetero, heb een vriendin en kan alleen opgewonenden raken van (niezende) vrouwen, als een man moet niezen, vind ik dat ook erg interessant.
Zo zag ik gisteren op het station een man die waarschijnlijk een allergische niesbui had. Hij was met een groep vrienden buiten aan het hangen, toen hij het blijkbaar voelde opkomen. Toen liep hij in zijn eentje naar binnen en liet zijn niezen op de vrije loop gaan. Wat me dus opviel is dat hij niet bij zijn vrienden bleef staan, maar dat hij naar binnen ging en daar rondjes ging lopen al niezende. Op een gegeven moment ging hij ook ergens staan om uit te niezen.
Je zou denken dat hij zich misschien zou “schamen” vanwege het niezen en dat hij daarom wegliep, maar als je zag dat hij voluit aan het niezen was en ook zonder enige verberging, dan betwijfel ik dat.
Hij nieste overigens een keer of 15. Erg veel dus. En om de iedere 20 sec. ongeveer. Dat kan ik me haast niet voorstellen. Zelf nies ik altijd 1 of hooguit 2 keer, enkele uitzondering 3. Maar nooit meer. Hoe zou dat dan voelen? Wat gaat er door je heen, wat ga je doen. Deze jongen was toch ongeveer 5 minuten aan het niezen. Heeft iemand anders hier misschien een antwoord op?

Martijn, - 04-09-’02 18:31

Ik zal, als ik binnenkort iets meer tijd heb, eens in de pen klimmen.

Henk, - 13-09-’02 19:34

Hoi allemaal,

ik beloof binnenkort weer heel veel te vertellenover dit onderwerp. Ik heb het idee dat dit onderwerp enorm groot is en dat iedereen nu een beetje aan het loskomen is. Op deze manier is het mogelijk om veel ervaringen uit te wisselen en er over te schrijven. Ik dacht eerst dat ik de enige was, maar dat blijkt dus niet zo te zijn.

Binnenkort schrijf ik dus weer wat, als ik wat tijd heb.

Rianne, ik heb lang niets meer van je gelezen. Schrijf je nog eens?

Groetjes.

Alois, - 13-09-’02 22:56

Laatst was ik aan het winkelen met m’n vriendin kreeg ik me toch een niesbui,midden in de winkel,wel zo’n 18 keer(volgens m’n vriendin),wat doe je dan,je niest en niest,pakt een zakdoek als je merkt dat het niet bij 5 keer blijft,en je gaat gewoon verder met wat je aan het doen was tussen de niezen door.
IK praat er dan wel gewoon over met haar,dat ik zoveel nies,en niet weet hoe dat komt,en we lachen er ook gewoon om,je moet er niet te zwaar aan tillen,het is alleen niet altijd leuk,je hebt veel ongewilde aandacht,maar mensen die me kennen kijken er meestal niet van op.
Je moet jezelf er nooit door laten lijden,als het komt moet je,een ander heeft weer andere mankementjes,maar ik geef toe als ik iemand zie niezen,man of vrouw,vind ik het toch ook grappig,misschien omdat ik het ken misschien omdat ik het toch ergens leuk vindt.
Pas zij iemand tegen mij,dat als je niest ,er dezelfde stof in je lichaam vrijkomt als je klaarkomt.

rianne, - 06-10-’02 10:58

Naast mij zat laatst tijdens een college een hele leuke meid, een beetje indo geloof ik. Echt een mooie meid met zwart haar en een lekker strak truitje aan waardoor de mooie natuurlijke vorm van haar borsten en zelfs haar tepels te zien waren. Maar als ze dan ook nog eens haar neus begint te snuiten ging er een soort rilling door mijn lichaam tot in mijn penis. Een rilling van pure opwinding. Ik wilde dat ze moest niezen, daar hoefde ik niet lang op te wachten, ik voelde dat waarschijnlijk al aan want kort daarna snoof ze een paar keer door haar neus en keek richting een lamp. Schokkend ademde ze in en niesde 4 keer. En niet zomaar niezen, maar op een hele sexy manier. Zonder dat ik er wat aan kon doen kreeg ik een erectie. Ik werd er echt onwijs opgewonden van. Ik heb me dat hele college lang niet meer kunnen concentreren.

Alois, - 06-10-’02 14:15

Dag allemaal,
De verhalen rond dit thema blijven boeiend.
Om het nog ingewikkelder te maken, wil ik even zeggen dat er volgens mij bijna niemand echt hatsjiet of hatsjoet. Zo zetten echte schrijvers dat in boeken, maar ‘t gebeurt, denk ik, erg weinig. Het hangt ook van iemands stemming af. Ik probeer wat niesbuien op te schrijven.

Iemand met een niesneus prachtige uitdrukking Rianne!, die zich met regelmaat in mijn omgeving bevindt, niest heel vrouwelijk. Ze heeft, ongeveer drie variaties. “Hh úchhh”: een matige nies; “Huhtchjóeóeóe”: een meer uitdrukkelijke versie, die volgens mij verraadt dat ze niezen zelf ook niet onplezierig vindt; “Aaaitchjóeóeóe” luidt een derde variant waarbij ze zichzelf met enig plezier helemaal overgeeft aan het onvermijdelijke.
“Heh.. etttch” is de weergave van de ontlading van een andere jonge vrouw, die ik op de werkvloer tegenkom. De e in “Heh” klinkt ongeveer als in ‘hek’. Het klinkt alsof haar korte nies een opluchting is.
“Eh….tssssjj”. Deze nies – waarin de s en de t een grote rol hebben is, geloof ik, afkomstig van een fors gebouwde vrouwelijke twintiger. Het donkerblonde haar van deze best aardige – maar soms wat verstrooide – meid (ongeveer 25), krult wild rond het wat groffe gezicht; het haar valt slordig naar beneden. Ze niest niet erg hard, maar wel tamelijk nadrukkelijk. Ze snift nog wat na….
“HuhUCH”. Kort en tamelijk zwaar klinkt de helaas niet erg vrouwelijke nies van deze ‘ruwe bolster blanke pit’-vrouw. De inademing is goed te horen, de nies komt onmiddellijk: de u klinkt, net als bij veel andere mensen, als in het woord ‘ruk’. De ch gaat verloren in het zuchtje achteraf. Ze niest met kracht, niet ingehouden. Een tamelijk gewone meid, niet knap, niet lelijk. Haar haar tot net over de schouders ziet er, vind ik, altijd wat vet uit: gel, denk ik.
En dan is er nog de jonge vrouw van 21 – bruine ogen, klein van stuk, haar zwarte haar in een korte staart; ik schreef op 30 augustus ook al over haar. Ze blijkt een verrassend forse nies over zich te hebben: “Huh-éssjoe” en binnen een paar seconden opnieuw “Huh-éssjoe” .
Wie heeft er nog meer nies-woorden?

Bastiaan, - 17-10-’02 14:11

Ja ik iken nog wel wat nies-woorden zoals: “ha-ishh”, een toch wel echte vrouwelijke nies.
of: “ha-risjahh”
Zo ken ik ook een vrouw die keihard “Hah” zegt als ze niest en vervolgens haar nies inhoudt. De lucht die wel ontsnapt hoor je uit haar neus komen. Omdat zij dus door haar neus niest gebeurde het eens een keer dat ze niet goed haar nies inhield waardoor er nogal wat snot mee naar buiten kwam.
Of een andere ingehouden nies als “Hak-toetsjahh. Het “toetsja“wordt in dit geval na het inhouden van de nies gezegd, met een zucht achteraf.
Ik zou het tof vinden als Henk weer eens iets zou vertellen over nies-fetish. Misschien zijn er andere mensen die daar graag over willen praten, want ik wil het daar heel graag over hebben.

Alois, - 18-10-’02 13:23

Ik denk dat er bijna net zoveel soorten niezen zijn als mensen,Iedereen klinkt anders,je weet dat,maar gek genoeg praat je daar bijna nooit over.Ik denk dat ik er wel over praat omdat ik er dagelijks zoveel mee geconfronteerd wordt.
Ik praat er wel eens over met een vriedin die ook regelmatig een aantal keren niest,maar verder ook eigelijk nooit met iemand.
Ikzelf nies zoiets als“aaiitsjoe”,maar “aaiitsjie” komt ook wel voor,net waar ik zin in heb.
Ik moet zeggen dat dat ook wel een beetjeaan ligt waar ik ben of met wie ik ben,bij sommige mensen voel je je zelf prettig of vind je het een fijne plaats om te niezen.Daar nies ik dan ook uitbundiger,dus bastiaan,als dat meisje of vrouw nog eens zo uitbundig niest,praat er dan maar eens over met haar,je zult zien dat ze dat dan leuk vindt .
De manier van niezen verraad volgens mij wel degelijk de gemoedstoestand van die persoon.

rianne, - 18-10-’02 20:31

IK heb een dagje op zitten letten welke niezen ik allemaal hoorde,verrassend veel.
Een van m,n vriendinnen niest echt heel apart,allereerst zie je al een minuut van te voren dat ze moet niezen,vervogens ademd ze in tussen haar tanden door,zonder haar mond open te doen,hard en duidelijk hoorbaar,waarna ze begint met“huh”,wat zo hard is,dat je het meters ver hoort ,daarna houdt ze het in,wat zoiets klinkt als“nnnngggttt”,en afsluitend met “kkhhaa”,en dit vervolgens nog 2 keer herhalend.
Ik heb ze ooit eens gewoon horen niezen,zoiets als “huksssjjii”,wat veel normaler en zachter klonk,dan dat ze anders doet.Toen ik haar vroeg waarom ze niet altijd vrijuit niesde,zij ze dat dit makkelijker vond ,want zo hoeft ze haar hand niet voor haar mond te doen,dat dat veel meer herrie maakte had ze zich nog nooit gerealiseerd.Dit lijkt veel op gemakszucht niezen.Ik heb het ook maar eens geprobeerd,maar ik kan het absoluut niet,alhoewel ik toch niet hard nies.Hoewel “aaiitsjoe“ook geen schoonheidsprijs verdient,klinkt hij wel lekker(al zeg ik het zelfhihi).

rianne, - 20-10-’02 14:31

Rianne, ik heb even een paar vragen aan je.
Wat vindt je van het begrip nies-fetish en van het feit dat mensen opgewonden kunnen raken als ze iemand anders zien niezen?
En wat is jouw reactie als je iemand ziet niezen? Hoort daar ook een ongecontroleerde lichamelijke reactie bij?

Groetjes

Alois, - 22-10-’02 11:07

Ik moet zeggen,alois dat ik nooit zo naar het onderwerp“niezen” heb gekeken als jullie doen
Dat mensen opgewonden kunnen raken van niezen kan ik mijzelf niet voorstellen,omdat ik geen“ongecontroleerde reactie” heb zoals jij dat zegt te hebben.Dat wil niet zeggen dat ik het niet lekker of prettig vindt.Ik heb er alleen nog nooit van gehoord dat mensen(mannen?)niezen van vrouwen sexueel opwindt.Ik ga er heel luchtig mee om,dat wel,en dat komt deels omdat ik veel nies,deels omdat ik zo ben, gewoon,niet te moeilijk doen.Dus dat woord nies-fetisch ken ik gewoon niet,en daarom praat ik er gewoon over.Wat mij wel intreseert is hoe iemand niest waarom hij of zij zo veel of weinig niest,allemaal naar aanleiding vanuit mijn eigen situatie,en niet omdat ik er opgewonden van raak,om die reden was ik ook op internet aan het zoeken of ik iets over het onderwerp“niesbui“kon vinden,en deze site vond ik eigelijk wel grappig,daarom“praat” ik mee.IK moet wel erkennen dat ik tot nu toe de enige vrouw ben die erop staat.Waarom dat is weet ik niet,want vrouwen onderling praten zonder taboe over niezen,alleen niet zo in geuren en kleuren als hier gebeurt.Dat vind ik zo grappig eraan ,en het verbaast me ook.

rianne, - 22-10-’02 21:56

Hoi Rianne en Alois (en anderen),

Ik volg nog steeds met belangstelling wat er op deze site door jullie wordt geschreven.

Rianne, het is inderdaad zo dat niezende vrouwen mannen kunnen opwinden. Of dat met alle mannen zo is weet ik niet, maar bij een groot aantal mensen wel. Ik weet niet of vróuwen opgewonden raken van mánnen; ik geloof het niet. Of wel? Zulke geboeidheid noem ik trouwens niet meteen ‘fetisj’: het is niet ziekelijk maar gewoon gezond, lijkt me. Toch? Als het ‘n obsessie wordt, gaat het natuurlijk fout. Maar ik hou mezelf redelijk in de hand geloof ik.
Ik raak, zeker overdag, niet gauw opgewonden. Maar ik ben wel zeer geboeid, vooral door niezende meisjes en vrouwen tot ongeveer 35/40 jaar (bij oudere vrouwen heb ik dat minder). Dat was altijd al wel zo, maar ik begrijp nu dat dat heel gewoon is. Liggend in bed, in een ‘halfslaap’ is de opwinding er wel als ik aan vrouwelijke, niezende vrienden & bekenden denk. Licht masturberend zou het me weinig moeite kosten om klaar te komen. Maar zover laat ik het tegenwoordig zelden komen; ik heb namelijk de goeie vrouw getrouwd en mijn huwelijk is nog altijd zeer goed. (Mijn vrouw weet ook wel dat ik vaak op pagina’s over niezen kijk).

Alois, van spontane erecties mijnerzijds is geen sprake. Van lichamelijke reacties die onbeheersbaar zijn, heb ik (nog) niks gemerkt.

Rianne, jouw interesse in manieren waaróp wordt geniesd, en het aantal kéren dat men niest deel je met mij. De beschrijving die je gaf van je niezende vriendin (20-10-02) kon ik me helemaal voorstellen/indenken. Leuk! Veel ‘niespagina’s’ kun je trouwens terugvinden op http://www.sneezefetish.org . Daar staan vind ik leuke geluiden, video’s en verhalen op.

Aaaaitsjoe (of aaaitsjie) klinkt inderdaad meestal leuk. Of jij geen schoonheidsprijs verdient weet ik daarom niet zo zeker: ik zou ‘t ês moeten kunnen zien
Ik zelf ben trouwens niet (meer) zo goed in ‘het geluid’ vooraf: Aaaai Ik probeerde het donderdagmiddag de 24e oktober eens: de inademing (mond open) gaf weinig geluid. En de ‘Aaai’ was in mijn geval teleurstellend kort.
Nee, dan de 14-jarige dochter van vrienden van ons: die geeft meestal een hele nadrukkelijke ‘Aaaai ’ en daarna een redelijk zachte ‘tsjie’. Om met Henk te spreken: dat maakt het zo mooi. Zij niest trouwens meestal in series: ‘s avonds en vooral ‘s morgens als ze uit bed komt. Weet iemand trouwens waarom je ‘s morgens na ‘t opstaan zo vaak niest? Ik heb, geloof ik, nog niemand een oorzaak horen noemen
Ik kan me trouwens heel goed voorstellen dat iemand niet vrijuit niest hoor. Het geeft vaak een hoop vocht, en dat is vaak ongewenst. Niet dan? Maar voluit is ook lekker dat is waar.

Het meisje waar ik op 17-10 over schreef nieste vanmorgen ook weer in mijn bijzijn. Ze niest vaak, en soms heel uitbundig. Ook deze keer gaf ze zich er geheel aan over Ik zei dat je aan haar kunt horen in wat voor stemming ze is. Waarop ze, geloof ik, een beetje verbaasd antwoordde dat ze niet zo erg veel te doen had. Misschien had ze energie over. Misschien besteedde ze weer ês goed aandacht aan de totstandkoming van de nies. Wie weet

Prettig weekend. Reacties? Niesverhalen? Kom maar op!

Bastiaan, - 25-10-’02 15:59

Hee Bastiaan,
heb jij wel eens geluisterd naar de wav’s die je tegenkomt via http://www.sneezefetish.org en dan naar de experiment’s site en dan de wav van “loud”, deze vind ik namelijk echt super.
Heb jij trouwens ook wel eens nagedacht over welke beroemde vrouwen je weleens zou willen zien niezen?
Ik wel dus. Vrouwen die ik wel eens zou willen zien niezen zijn: Manuela Kemp, Marjolein Keuning, Nicole Kidman, Madonna, Jennifer Lopez, Venus Williams en zo zijn er nog wel een paar op te noemen. Heb jij er niet ook een paar?
Sorry dat het zo lang heeft geduurd, ik ben er dus nog!!!
Ik ben ook absoluut niet van plan hiermee te stoppen.

Groetjes

Alois, - 15-11-’02 21:32

nou zeg, dat is toevallig ik kwam net een japanse site tegen over kushami (=japans voor niezen) met meer dan 30 filmpjes van niezende mensen….

hans, (URL) - 16-11-’02 15:58

volgt wellicht nog. Nu eerst even mijn NIESHAREN knippen…

Pim, (URL) - 17-11-’02 09:34

Niesharen?
Leg eens uit. Zijn dat soms neusharen die zo kriebelen dat je ervan moet niezen?

Alois, - 18-11-’02 13:34

Hoi Alois,

De wav die je volgens mij op 15-11 bedoelde ben ik reeds meerdere keren beluisterd. De (volgens mij 22-jarige) jongedame klinkt alsof de behoefte om te niezen allesoverheersend is; maar volgens mij heeft ze er ook wel plezier in… Hoe zou het voelen als zo’n niesbui onderweg is?
We moeten maar het fenomeen nies-ster gaan introduceren. Je hebt er al een paar van jouzelf genoemd.
Natuurlijk heb ik, als ik nadenk, ook wel vrouwelijke nies-favorieten: Sacha de Boer van het NOS-journaal en Elsemieke Havinga van het RTL-nieuws bijvoorbeeld. Maar in de praktijk zul je hen bijna nooit (wellicht helemaal nooit) zien ‘ontladen’ : opletten in eigen omgeving dus maar!

Nog even over mezelf: ik nies vandaag de dag meestal twee keer achter elkaar. Op rustig niezen (zie mijn bijdrage van 6 augustus op deze site) ben ik inmiddels weer uitgekeken. Mijn devies en advies: lekker laten gaan!

Hartelijke groet!

Bastiaan, - 19-11-’02 17:06

Hey Bastiaan,
het fenomeen nies-ster is bij deze geintroduceerd. Trouwens Sacha de Boer da’s een goeie, zal ik weleens volledig willen zien ontladen, maarja weinig kans. Maar Elsemieke Havinga, wie is dat? Weet jij een site waarop ik een foto van haar kan vinden?
Even wat anders. Kan jij jezelf een niesfetisjist noemen? Zo ja, uit het zich bij jou in je seksleven? En speelt deze fetisj een rol in het voorspel. Eerder schreef je namelijk dat je bij het denken aan niezende mensen in een halfslaap het je weinig moete had gekost om klaar te komen. Heb je eigenlijk seksuele fantasieen die met deze fetisj te maken heeft?
Sorry, ik weet dat het lastige vragen zijn, maar als je wat over mij wilt weten kun je het gerust vragen!

Groetjes

Alois, - 27-11-’02 13:44

Er zitten wat grammaticale foutjes in.
Excuses voor het ongemak!

Alois, - 27-11-’02 13:46

Dag beste mensen,

De opmerking van Alois dat hij bepaalde beroemde vrouwen wel eens wil zien niezen, stemde me filosofisch.
Ik bedacht dat we al die befaamde dames op tv (of elders) zien als ze volop actief zijn. Die carrièrevrouwen maken interessante dingen mee en zien er nog aantrekkelijk uit ook. Maar ja ze zijn bezig met hun vak, hun werk. Wanneer ze niezen zijn ze genoodzaakt iets van zichzelf te laten zien. Mijn idee: het verlangen om iemand te laten niezen komt ten diepste voort uit de wens om zo’n dame mee te maken in je eigen leven.
Hoe dan ook – knappe vrouwen die niezen: dat intrigeert ook mij; ik schreef daar al eerder over. Van een fetisj wil ik niet spreken; wel van interesse. Ter info en ter aanvulling op mijn bijdrage van 19 nov.: Elsemiek is te vinden op http://www.tvbabes.com/elsemiek.html . Alois heeft ook al eens geschreven over ‘sexy niezen’. Ik stelde me voor dat hij schreef over een vrouw die heftig niezend haar borsten beweegt. Of begreep ik dat verkeerd?
Dergelijke bewegingen zie je volgens mij met name als iemand meerdere keren ‘in mitrailleurtempo’ niest. Dat levert toch onontkoombaar ademnood op, en naar lucht happen. Hoe zou dat voelen? Niezen is “ergens wel leuk”, schreef Rianne, maar de grap lijkt me daar gauw af. Vanmorgen zag ik een jongedame twee maal pal achter elkaar heftig niezen. Na afloop van de slechts enkele seconden durende ontlading had ze ook iets van: ‘héhé’ Stel je voor dat een echte niesBUI van dergelijk kaliber heeft.
Overigens, dames en heren, pas op met niesbuien achter ‘t stuur. Ergens in maart 2002 stond in De Gelderlander een berichtje over een dame die geen weerstand kon bieden aan een hevige niesbui en vervolgens tegen een of andere paal eindigde. Ze had waarschijnlijk haar pols gebroken
In deze gedachtewisseling gaat het veel over enthousiast niezende mensen. Waar ik ook wel een beetje benieuwd naar ben, is hoe niezen wordt voorkómen. Rianne liet al eens doorschemeren dat tegenhouden moeilijker wordt naarmate de niesaanval langer zal zijn. Zijn daar interessante truukjes voor?

Met blijmoedige groet,

Bastiaan, - 28-11-’02 12:27

Hoi Bastiaan,
op die laatste vraag weet ik geen antwoord, ik heb namelijk nooit echt last van niesaanvallen.
Tegenhouden doe ik nooit en probeer zelfs wat meer door mijn neus te niezen, dat vind ik lekker.
Iemand die hier wel antwoord op kan geven is ongetwijfeld onze nies-ster Rianne, dus die moet maar weer eens reageren, niet waar?

Met vriendelijke groet.

Alois, (URL) - 28-11-’02 13:59

Hoi Rianne,
kun je een keer voor mij zo’n niesbui opnemen op een casettebandje?
Dat lijkt me wel een goed idee, dan kan ik eens horen hoe je niest en misschien kan ik het ook op een niesfetisj-site zetten.

Groeten

Alois, (URL) - 05-12-’02 15:18

Hallo iedereen,
ik ben bang dat het een beetje minder gaat nu op deze pagina! Erg jammer. Ik kijk namelijk elke dag of hier nog nieuwe berichten staan, maar het valt heel erg tegen!
Kom op! Als er nog mensen zijn die over de onderwerpen niezen en niesfetisj willen praten dan lees ik dat graag.

Groetjes,

Alois, (URL) - 18-12-’02 14:18

Ha.. hahhh.. haaaijtsjihhhhoehhh
hatsjitshhh.. ha… ha… ha-ishhhoe

_, - 26-12-’02 17:53

Ik heb trouwens gezien dat Dione de Graaf van Studio Sport dikke zwarte neusharen heeft, met van die opgedroogde snotdraadjes ertussen.

g, - 30-12-’02 22:53

Iedereen een gelukkig nieuw jaar toegewenst!
Een jaar waarin maar weer eens veel geniest mag worden!
Trouwens, is dat waar van Dione de Graaf? Ik heb haar altijd wel eens willen zien niezen. Ze heeft trouwens ook niet de kleinste borsten!
En wat dacht je van Valerie Zwikker van vragenvuur(RTL4) en van Robine van de Meer(ex GTST)?
Bastiaan, vind je neit dat het tijd is om de eerste Nederlandse niesfetisj-site op te starten?

groetjes,

Alois, (URL) - 02-01-’03 12:15

Dag allemaal,

Allereerst: gelukkig nieuw jaar voor ieder die dit leest!

Ik beschrijf een ervaring van de afgelopen tijd. ‘k Zat in m’n stoel thuis onder de schemerlamp. Ik geloof dat m’n echtgenote in de keuken was. We hadden logés: twee pubers van 14. Ze zaten in de bank tegenover me. Plots prikkelde m’n neus een beetje. Ik hoopte uiteraard te kunnen niezen en wierp een blik in het licht der schemerlamp. M’n actie had, merkte ik, binnen enkele seconden succes.
Ik heb een vrij donkere bas en ‘t was zoals in mijn geval te doen gebruikelijk een nogal forse nies. Energiek wierp ik m’n hoofd naar voren en daar was-ie: HHH..ÁÁÁTTCHCH!
En meteen was daar ook het commentaar der jongedames. In koor riepen ze nadrukkelijk: “Gezondheid!” precies tegelijk, alsof ze ‘t hadden gerepeteerd. Zij hadden de gang van zaken klaarblijkelijk met onverholen belangstelling gevolgd

Tenslotte: ik kan niet helpen met het bouwen van een website. Maar in een Nederlandstalige site over niezen ben ik (uiteraard) geïnteresseerd.

Bastiaan, - 02-01-’03 14:47

He allemaal,

Ben er een tijdje tussen uit geweest, maar ik zie dat er in de tussentijd een hoop is uitgewisseld op deze site.
Een Nederlandse website over niezen lijkt me echt geweldig! Het is namelijk erg leuk om dit soort ervaringen (waarvan je zelf denkt/dacht dat je de enige was…) te delen. In Amerika bestaat het al een tijdje, maar in Nederland heb ik nog nooit wat kunnen vinden.

Om nog te reageren op wat iemand van jullie zei, dat alleen mannen het aantrekkelijk vinden als vrouwen niezen en niet andersom…dat is niet waar. Op die Amerikaanse sites zijn er zat vrouwen die graag mannen zien niezen. Dat geldt ook voor een aantal mannen.

Of dat afhangt van je sexuele geaardheid, dat weet ik niet. Ik heb al eens eerder gezegd, van niezende vrouwen kan ik wel eens opgewonden raken, maar niezende mannen vind ik ook erg interessant. Het gaat mij dus met name om het fenomeen.

Om wat over mijn eigen nies te vertellen. Helaas nies ik zelf niet zo heel vaak. En als ik nies, dan is het slechts 1 of 2 keer achter elkaar. Ik nies wel vrij hard. Eerst neem ik een flinke teug lucht (wat wel een soort zuchtgeluid opleverd) en dan komt de explosie.

Onlangs hebben wij een webcam in ons bezit en toen heb ik eens een nies van mij opgenomen. Dat is trouwens erg grappig om te zien. In de spiegel lukt dat namelijk nooit.

Maar… weer genoeg geschreven. Hopelijk zullen er zich steeds meer mensen aansluiten bij dit gesprek.

Groeten,

Martijn, - 02-01-’03 21:07

Ga naar:
http://groups.yahoo.com/group/niesfetisj..

Martijn, - 02-01-’03 22:02

Heey Martijn,
tof begin man zo’n “yahoogroup”.
Ik hoop dat er steeds meer mensen over dit onderwep willen praten. Dit is alvast een stap in de goede richting.
Trouwens Martijn even een vraagje, in welke mate wordt jij opgewonden als je een aantrekkelijke vrouw ziet niezen?
Wat heb je trouwens dat halve jaar gedaan dat je er tussenuit was? Ik ben blij dat je er weer bent, want Bastiaan is hier soms ook maanden lang niet te vinden!
Ik ben echt elke dag op deze site om even te checken of er nog wat geschreven is. Zoja. Dan post ik altijd een reactie.

Groetjes,

Alois, (URL) - 03-01-’03 11:08

Hey mensen,

Log in bij de onderstaande group en we kunnen meer dingen delen dan alleen deze informatie.

http://groups.yahoo.com/group/niesfetisj

groeten,

Martijn, - 03-01-’03 17:54

Ehhhhhhhhhmmmmmmmmm Martijn, het werkt niet helemaal.

Alois, - 03-01-’03 19:47

even een lekker verhaaltje voor de niesfetisjisten,

It was all about pleasure. She was coming down with something, she felt it, and it was driving her mad. Her nose was beginning to get stuffy and she’d been sneezing all day. For most people, it would not have been a blessing. For Isabelle however, it meant days of torturous fun.

She watched the flat grey stone buildings of Edinburgh speeding by out the window, not really seeing them, concentrating on the sensation in her sinuses. Hot, heavy, solid, slowly expanding, making it increasingly difficult to breathe. She sniffed, experimentally, and felt air weave its way into her nasal passages with a bit of difficulty. And then, as she did it again and again, she felt the sensation change. It was barely noticeable at first, but then, as she concentrated on it, a sneeze began to form.

It hovered just out of her grasp, teasing and growing inside her nose. She made a face, trying to coax it out. She loved to sneeze – the explosion not only cleared her senses, it brought a tingle further down as well. For some reason, the act of sneezing was incredibly erotic to her, similar to orgasm yet elusively different. If she’d had to put a word to it, she would have called it a “nosegasm”. And yet, sometimes, one led to the other…

She wrinkled her nose, and then tried massaging it. Nothing. Isabelle tried humming, a low note, barely audible, hoping the vibration would help. It didn’t. And then, suddenly, the urge grew with unaccountable swiftness until it became so intense as to be agonisingly torturous. In fact, it became so huge that it totally overwhelmed her… And made it impossible to sneeze.

She sighed in frustration. She wanted to sneeze. She needed to sneeze! This just wouldn’t do. Isabelle decided there was no other solution: she was going to have to induce.

She looked around, but there weren’t all that many people on the bus. Two old women in front, engrossed in conversation. Half a dozen or so teenagers looking out the window, with earphones clamped on, heads bobbing in time to beats she couldn’t hear. Two businessmen were reading their papers, faces obscured behind the whispering pages, making them look like mysterious, pin-striped paper-headed aliens. A drunk was dozing in the very back seat. Isabelle smiled. She was fairly safe.

Just the thought of what she was about to do got her rather excited as she rummaged through her denim shoulder bag to find the packet of tissues she always carried with her ‘just in case’. She plundered through pens, loose change, candy wrappers, crumpled receipts and uncapped lipsticks until she found what she was looking for; the small green and yellow packet from Boots: extra strength man-sized tissues, with aloe for gently soothing relief. Tissue was one of the few things that Isabelle thought it was worth investing in.

She surreptitiously tore two out of the packet, and then unfolded them. She twisted the corner of one of them into a sharp point. Her nose still felt tickly, hot and full, as if the tissue within was weighed down with seeping warmth just begging to escape. Not unlike somewhere else, by this point… there was a subtle yet distinct throbbing between her thighs as Isabelle’s moment of release approached.

Silently, carefully, she huddled down in her seat and faced the window to better conceal her activity. She brought the tissue up to her nose experimentally and inserted it gently into her left nostril. Oooh that tickled! Her breath hitched once, twice, as she quickly removed the tissue and an overwhelmingly sneezy sensation rushed through her. She gasped, open-mouthed and ready to sneeze, when…

Nothing.

Pursing her lips in disappointment, she tried again, shifting in her seat and feeling the fabric of her underwear strain against her moistening sex. The tip of the tissue again disappeared up her left nostril, a bit deeper this time, until it touched a wall somewhere inside. The effect was immediate.

“Huh-huh-huh… Hashiiew!”

Ooh, that felt good! But now that she’d started the ball rolling, her nose wanted more. The sneeze hadn’t loosened the congestion; it appeared to have made it worse. Where before, it felt like there had been a liquid warmth in her sinuses, this had now changed to concrete. Isabelle couldn’t breathe through her nose no matter how much she wanted to. God, she was loving this!

Shifting in her seat again, she gave her nose a good, hard blow, and then induced another sneeze in the same way. She twirled the tissue around oh-so-gently, tickling, tickling, her eyes narrowed in concentration until…

“Huh-uh… Hetcheewww!… Essheew!”

Oh, those had been even better! She was getting quite excited now, her nose filling once again, and she could tell that the fabric of her underwear was becoming quite moist as well. How she loved those small explosions, the way they took her over, so unbelievably erotic, making her so very, very hot.

“Again,” she thought. “Just a couple more. I need them.” She quickly looked around, but nothing had changed since her last survey of the area. Why would it, really? To the uneducated, nothing out of the ordinary was going on. “If they only knew,” Isabelle thought, and couldn’t resist a small, private laugh.

She twisted another corner of the tissue into a point, the first having gotten quite thoroughly soaked because of her previous wet sneezes. She tentatively tried inserting it into her other nostril, then pushing it until she reached ‘the spot’, that special magical spot, her S-Spot (as opposed to the G), as she liked to call it. That was always a sure-fire way to make herself sneeze.

Her poor nose was already tickling from her burgeoning cold, and Isabelle reckoned she’d never felt quite as sneezy as she did when she hit the S-Spot. She felt her excitement growing as the tickle crystallised to a sharp point in all of two seconds. Her head pitching forward and the tissue retreating from her nose, she sneezed again forcefully, copious spray shooting from her nose through her now incredibly clogged passages.

“Heh-issheew!… Hieeeshheeew!!… Essshheeew!!!”

Oh, bliss! Isabelle was loving this. The throbbing between her thighs was now more like a hum. The inside of her nose felt as if it were vibrating as well now, the tickle she’d stirred up with the tissue refusing to die down. She was going to sneeze again in a second, she could feel it. She cupped her hands over her nose and impatiently awaited them. She felt her pleasure crest when the tickle reached another apex and forced her to sneeze again:

“Huh-huh! Huh… Huh-Issheeww!… Hiesssheeew!!…” she sniffed loudly, feeling herself poised for an almost volcanic explosion both above and below, and then it came: “heh-hee-HEE-HEEISSSHEEEWWW!!!”

This incredibly powerful final explosion was enough to finally clear some of the congestion from her nose and bring her to orgasm. She let her head loll back as it coursed through her, moaning loudly, eyes closed as she enjoyed the pulsating warmth that radiated its way outward from her sex to the tips of her toes and fingers. How wonderfully relaxed and contented she now felt, all sneezed out as she took the time to bask in her post-orgasmic glow.

It was a full minute before she remembered where she was. She sharply sat up straight, only to find the entire crowd of people on the bus looking at her raptly. Isabelle flushed bright crimson as she pushed the tissues and papers that had fallen out of her bag back inside it. Hastily, she pressed the bus’ “stop” button and ambled to the front, hoping desperately that there weren’t any wet patches anywhere on her jeans’ bottom.

Everyone was still looking at her curiously when she disembarked from the bus a few seconds later. She hastily thanked the driver and all but jumped out of the bus, hearing him tell her,

“You take care of that cold now, lass.”

Once away from prying eyes, Isabelle smiled to herself. “Oh aye,” she thought. “I sure will.”

Alois, (URL) - 03-01-’03 20:20

Groetjes,

Alois, - 03-01-’03 20:20

Op Engelstalige sites kun je ze tegenkomen: sneeze stories. Een Nederlandstalig niesverhaal behoort natuurlijk tot de mogelijkheden. Ziehier.

Christine Marianne Pikeur de hoofdpersoon in dit zelf verzonnen verhaal merkte het die zaterdagmorgen meteen: het was een niesdag. Niet dat Christine Chris voor intimi veel nieste. Zij was een niet onknappe, redelijk evenwichtige, jonge vrouw van 23. Haar lange haar was helblond; ‘t danste op haar rug als ze liep. Wat het precies was kon niemand zeggen maar ze had iets reuze elegants, iets beschaafds over zich. Ze was keurig, sprak keurig en liep keurig. Ze liep bijna fier: rechtop, haar borsten vooruit, haar blauwe ogen twinkelden vaak. Humor had ze zeker, maar die was voornamelijk onderkoeld. Was het daarom dat ze geen man of partner had??

Niezen deed ze zoals reeds duidelijk werd niet vaak. Echter: eens in de vijf, zes weken had zij zei ze zelf “een niesdag”. Een dergelijke dag werd meestal vooraf gegaan door een twee- of drietal dagen waarop ze, met onregelmatige tussenpozen, kriebel in haar neus voelde; pogingen om te niezen bleken dan echter immer tot mislukken gedoemd. Ook deze keer was dat weer zo geweest
De niesbui kwam op wat Christine zelf steevast als een ‘niesdag’ aanduidde. Op zo’n dag (meestal een zaterdag) moest ze, vrij spoedig nadat zij wakker was geworden, een keer of tien als het erg was: vijftien keer bijzonder heftig niezen. Hoe dat zo kwam wist Christine niet. Gunde ze zich onbewust pas de tijd om lekker te niezen als ze ontspannen was? Hoe dat zij: ze nieste graag, intens, en vol overgave. “’t Is een van m’n afwijkingen, die ZesWeekse Kriebelneus”, had zij onlangs nog gemompeld. “Maar ’t is werkelijk heerlijk om met die ZWK ongerechtigheden bij jezelf weg te werken. Vermoeiend, maar lekker”.

Meteen toen ze die zaterdag om 8.59 uur haar hoofd ophief, bemerkte zij de verhoogde drang om te niezen. De stress van de afgelopen week was in haar slaap van haar afgegleden. Voorzichtig snoof ze door haar neus; ze kende de symptomen. “Een niesdag”, prevelde ze vergenoegd. “’t Is weer zover, Chrisje…”. Ze stond op en deed haar rode kamerjas aan, om in de zitkamer op de bank gewapend met vijf zakdoeken de niesbui af te wachten. De thermostaat zette ze wat hoger.

Juist toen ze, liggend op de bank, haar lange benen had opgetrokken werd de kriebel in haar neus heviger. Volmaakt ontspannen nam ze haar beide neusvleugels tussen haar rechterduim en -wijsvinger. Ze kneep een keer of drie. De neuskriebel golfde weg, en keerde weer terug. Ze legde de zakdoek naast zich op de vloer, keerde zich op haar rechterzij, en sloot de ogen…

Christine bevond zich tussen waken en slapen in toen ze wakker schrok van een zonnestraal, die tussen de nét niet helemaal gesloten gordijnen door kwam.
Ze glimlachte. De zon speelde met het kristal op tafel. De neusprikkeling was nog steeds hevig. Ze was alleen in haar ruime flat. Daar was ze eigenlijk heel blij om. Nú was het niet nodig beschaafd te ontladen. Christine wist wel hoe zo’n zacht, zeer bescheiden en volmaakt vrouwelijk niesje klonk. Ze zag die dametjes met een zakdoekje in de aanslag vóór zich. Maar ach, als Christine nieste… dan diende zij zich daar meestentijds hopeloos en hulpeloos aan over te geven. “Niezen is een hoogst persoonlijke uiting, waarvoor ik de tijd moet nemen”, had ze ooit eens tegen een vriendin gezegd.

Christines neus kreeg voor haar gevoel een extra krul toen de jeuk in haar neus zich nóg meer deed gelden. Ze draaide zich weer op haar rug en staarde naar het creme-witte plafond, verlangend naar een ontlading. Juist toen ze, nog wat loom, zich nog eens lekker nestelde op haar onvolprezen bank voelde ze dat zij binnen luttele seconden onontkoombaar zou moeten niezen.. Genietend wachtte ze af. Ze opende haar welgevormde mond een beetje; ze merkte dat ze diep inademde. Toen nieste ze drie keer twee keer vrij rustig, de derde keer iets intenser. Het geheel werd bijkans ritmisch met ongeveer drie seconden tussen elke ontlading. “…TSJOE… TSJOETSJOÉÉÉ!”

Er was een pauze van zo’n tien seconden. Christine ging wat rechter op zitten. Het niezen maakte haar wakker en attent.. Ze opende haar ogen: in een flits zag ze haar eigen gezicht in de spiegel die tegen een muur hing. Christine snoof door haar neus: ze registreerde dat haar neusgaten nu wijd open stonden… Vlak voordat ze door de komst van de volgende nies genoodzaakt werd haar ogen weer te sluiten, zag ze in haar rechter ooghoek dat de tv nog op standby stond.

“HÁÁTSJIE”. De ontlading was iets luider, doch de niesbui had, zo voelde Christine, zijn hoogtepunt nog altijd niet bereikt. De meestal elegante, ingetogen, evenwichtige, rustig-vrolijke Christine masseerde plotseling drukdoende – haar beide neusgaten met haar rechterhand. Ontzéttend, wat érg was de jeuk deze keer! Toch nam zij zich voor om, als ze zo weer moest niezen, er met volle teugen van te genieten.

Vlak voordat ze weer moest niezen had ze de vrolijkmakende gedachte dat ze meestal, al niezende, verrassend veel klinkers achter elkaar gebruikte, en…
Christine staakte haar neusgatmassage. Ze nieste: toch nog ietsje ingetogen. “TSJIE”.

Chris wilde een zakdoek pakken, maar merkte dat haar timing volkomen verkeerd was. Bijna in een reflex zakte ze weer wat onderuit op de bank. Daar lag ze, lekker languit. Haar blonde lokken vielen over de leuning en raakten de vloer net niet.
HHHH.. HA….HA…”. Haar ogen inspecteerden nietsziend opnieuw een paar vierkante centimeter van het creme-witte plafond. Daarna sloot ze haar ogen. Heel haar lichaam sidderde. Alle vezels van haar bestaan leken mee te gaan werken aan één grootse activiteit. Haar borsten schokten mee op het ritme van haar ontladingen. Ze nieste nu als een repeteervuur: De ontladingen duurden elk een seconde of twee. Bijna automatisch opende ze haar mond en haar keel zover mogelijk. Christines tien vingers werden, als in een hulpeloos gebaar, wijd gespreid. Haar lichaam groeide in een groot spel van spanning en ontspanning.
“ÉÉÉÉÉTTSSS” “IIIIETSJJJJ”. ÁÁÁTTTSJJJÁÁÁ . HHHHÉÉÉÉÉTSSS. ÁÁÁCHCHÓEÓE. HÁÁÁTTSJJJ. HHHHÉÉÉTTSJJÓEÓE!!!”

“Hé, hé”. Met een betekenisvolle zucht leunde Christine Pikeur met haar hoofd achterover. Niet voor lang echter; zij bemerkte dat ze thans met spoed haar neus moest snuiten.

Eén ferme neusblaas was haar gegund. Christine ging een beetje ontredderd rechtop zitten en legde een van haar, inmiddels morsige, zakdoeken naast zich neer. Haar hoofd legde ze tegen de rugleuning; vier seconden lang keek zij, welhaast in trance, naar een vouw in de blauw gordijnen met het bekende groene streepje. Toen nieste ze twee keer vlak achter elkaar: “HÁÁÁTTSJJJ. IIIIETSJJJJ”. En na vijf seconden nieste ze opnieuw, nadrukkelijk: “HHHÉÉÉÉÉTTSJJJ”.

Christine ging, snuffend en snuivend, langzaam weer wat rechter op zitten. Langzaam werd Christines ademhaling weer normaal. Moe na zoveel inspanning constateerde ze dat zij na zes dagen eindelijk vrijwel neuskriebel-loos was Ze snoot haar neus. En nog eens. En nog eens. Al snuitend hervond ze zichzelf. Ze schudde haar blonde lokken, en sloot haar kamerjas dichter rond haar lichaam.

In de badkamer nieste zij nog eenmaal ingetogen ditmaal : “TSJIE”. De echo was prachtig: badkamerkwaliteit. De kriebel was over. Christine deed de douche aan.

Bastiaan, - 06-01-’03 10:22

Echt een geweldig fetisjverhaal. Je hebt talent. Ik zou het ook eens moeten proberen, ik denk trouwens niet dat het mij zo goed zal lukken als het jou lukt.
Volgens mij is dit het eerste Nederlandse niesfetisjverhaal!

groeten,

Alois, (URL) - 08-01-’03 15:58

Ik hoorde vanmorgen in de gang een jongedame van 25 twee keer achter elkaar niezen. Wat me opviel is dat het beide keren zo benauwd klonk; ‘t leek alsof de ontlading van deze vrouw zich met enige moeite baan brak naar buiten Of hield ze ‘t een beetje in? ‘k Weet het niet

Ter info voor Martijn en Alois: ‘t is me gelukt om lid te worden van de Yahoo-groep die Martijn heeft opgericht. Ik blijf vast geen jaren lid; maar voor een tijdje is het misschien wel aardig. ‘t Is overigens wel een enorm gedoe. Ik begrijp best dat Alois er in vast is gelopen. Ik moest ook meerdere malen proberen Ik hoop ook niet dat diverse verkooptypes mij allerlei reclame c.q. te betalen spullen op gaan sturen, want dan ga ik gillen en protesteren. Deelname aan zo’n Yahoo-groep is toch gratis? Hoe dan ook: we zien ‘t wel.

Bastiaan, - 15-01-’03 14:48

Hoi allemaal,ben heeel lang weggeweest maar heb nu even tijd.Wat staat er veel op deze site.
Ik ben op dit moment ziek dus heb ik wel tijd om te kijken en te zien wat er allemaal op staat over niezen.Sind ik deze site ken kijk ik anders tegen niezen aan,en let er ook meer op hoe ikzelf nies hoeveel ik nies.Ik heb het laatst eens in een week aan het turven geweest en ik kwam tot gemiddeld 15 niezen per dag.Dat is elk uur van de dag 1 keer,gemiddeld dan. Want in werkelijkheid had ik 2 keer een niesbui in die week die al 18 en 21 keer van de totale 108 keer(oef) in die week pakten. Ik schrok er zelf van zoveel keer. Ben nu verkouden en heb vanochtend een nieuw persoonlijk record gevestigt : 28 keer binnen 10 minuten,ik was helemaal uitgeput toen ik klaar was,(komt ook wel omdat ik ziek ben).Overgens heb ik zelf ook wel eens dat ik die niesbui voel aankomen doordat het gelijk als ik wakker wordt al een kriebelneus heb.Bij ons thuis is een niesbui geen vreemd verschijnsel,want m’n 2 zussen niezen ook aardig hun buitjes al zijn die wel een stuk minder heftig(meestal) dan de mijne. Zal wel erfelijk zijn of zo. Groetjes rianne.

$, - 17-01-’03 16:36

Hoi Rianne,

Hopelijk ben je weer wat opgeknapt!

Je gaf in je laatste bericht een nogal indrukwekkende nies-score. Je hebt ‘t in zo’n geval alleen al druk met turven, denk ik. Wat me wel ergerlijk lijkt als temidden van zo’n niesbui er een ‘niet lukt’. Of ben je als het eenmaal begint machteloos en hopeloos? En heb je bij Zo’n Enorme Niesaanval de neiging om toch te proberen om ‘t rustig aan te doen?

Bastiaan, - 21-01-’03 16:32

Hoi Bastiaan,

Kan jij even kijken wat mijn nickname ook alweer was op de Yahoo site. Ik ben hem namelijk vergeten…STOM!!!

Alvast bedankt!
Martijn

Martijn, - 24-01-’03 21:40

Ik heb regelmatig tijdens niesbuien,dat er enkele niet lukken,dat is wel balen ja,maar als je 20 keer moet,merk je drie keer minder ook niet heel erg,maar soms eindigt een niesbui met een halve nies en dat is niet leuk, Ik zit dan aaah….ahaahaahttt…. en dan niks meer,heel frustrerend inderdaad.Met een echte niesbui van mijn soort ben je redelijk machteloos,ja je kunt dan een poosje niet veel doen,hoofdtzakelijk omdat je je handen nodig hebt om de niezen op te vangen,het zij met een zakdoek,hetzij(zoals ik meestal doe) met 2 handen over mijn mond en neus tot aan mijn ogen.Ze mogen wel van mijn niezen meegenieten maar geen snot door de lucht,bah.M’n ene zus niest bijna altijd in gehouden,en eerlijk gezegt is het wel praktisch want zo houd je niezen je niet van je bezigheden af,maar dat moet je wel kunnen en willen. Rianne.

&, - 26-01-’03 15:41

Dag Martijn,

Volgens mij is je nickname op de Yahoo site: sneezeman2003

Bastiaan, - 27-01-’03 09:42

Bij deze wil ik jullie op de hoogte stellen van een nieuwe fetisj, de neusfetisj. Ach, het is bij nader inzien niets nieuws voor mij. Ik blijk m’n hele leven al een neusfetisjist te zijn terwijl ik gek genoeg niets wist van het bestaan van deze fetisj. Zo leert een mens nog eens wat!

Wordt vervolgd…

Groeten,

Alois, (URL) - 03-02-’03 22:22

Hoi Alois,

Leg eens uit wat een neusfetisjist is? Iemand die opgewonden kan worden van neuzen? Leg ook eens uit wat neuzen voor jou betekenen. En geldt dat alleen voor neuzen van vrouwen of ook van mannen?

Groet

Martijn, - 11-02-’03 10:07

De ideale fetisj is voor mij een combinatie van nies- en neusfetisj. Ik kan opgewonden raken van niezende vrouwen, maar als ze ook nog een beetje een sexy neus hebben is dat nog beter.
Met een sexy neus bedoel ik niet een heel kleine neus, ik zie liever een grote dan een kleine. Grote neusgaten vind ik ook sexy. Bij grote neusgaten kun je namelijk, als de lichtval gunstig is, naar binnen kijken. Dit is vooral opwindend bij vrouwen die wat donkerder haar hebben, omdat hun neushaar dan vaak ook donker is. Neushaar vind ik dus ook erg sexy.

Mijn ideale neus is wat groot, grote neusgaten en het liefst van iemand met donker haar voor de zichtbaarheid van het neushaar.

Ik stond laatst in de bus naast een vrouw van begin dertig, schat ik. Zij had donker haar en en een mooi gezicht, maar ook een vrij brede neus.
Ik stond daar dus in het gangpad met m’n rug naar het raam toe een beetje naar haar te kijken. En ze zat de hele tijd haar neus op te halen. Ik voelde het eigenlijk wel een beetje aankomen, maar ik hoopte dat ze moest niezen. Nou, lang hoefde ik niet te wachten, want op een gegeven moment kneep ze haar ogen een beetje dicht, gooide haar hoofd in haar nek, om het licht op te zoeken. Haar neusvleugels zag je trillen en haar neusgaten gingen dus verder openstaan.
Je moet je dus voorstellen dat ik door het tegenlicht heel diep haar neus in kon kijken, want de afstand tussen ons was echt niet groot, het was een volle bus. Maargoed, ik zag dus allemaal zwarte haartjes in haar neus. Echt onwijs veel. En ze was verkouden, dus ik zag allemaal van die dunne snotdraadjes aan haar neushaartjes kleven.
En vlak voordat ze ging niezen snoof ze nog een paar keer door haar neus om die nies op te wekken en zag ik die neushaartjes echt trillen op het moment dat ze die nies probeerde op te wekken.
snif snif ha… HA-ISHJOEHH !!!
Daarna snoot ze eens flink haar neus in een papieren zakdoekje.

Het uiterlijk van de neus, van een niezende vrouw heeft bij mij veel invloed op de mate van opwinding.

Groeten,

Alois, (URL) - 11-02-’03 13:14

Hey Rianne,
wil jij je neus voor me beschrijven?
Hoe ziet jouw niesneus eruit?

Groetjes,

Alois, - 19-02-’03 13:53

Hallo allemaal,

Ik wist niet dat dit bestond! Echt fijn om te weten dat er ook andere mensen zijn die een passie voor niezen delen.

Liefs,
Natasha

Natasha, - 18-03-’03 12:49

Hallo Martijn en Alois (en anderen),

Kunnen jullie wat meer vertellen over jullie niesgewoonte. Hoe vaak nies je gemiddeld per keer en hoe vaak heb je dat per dag/week. Welke handelingen verricht je als je moet niezen en wat gebeurt er met je lichaam als je niest. Hoe klinkt je nies en hoe hard is dat. Hopelijk willen jullie er wat meer over vertellen.

Groetjes,

Natasha, - 18-03-’03 12:51

Dag Natasha,

Als ik nies doe ik dat momenteel één keer, met overgave en ook hard. Het klinkt momenteel meestal ongeveer als: “hátchchch”. Soms, als ik een langere periode ‘beschaafd’ nies, ontlaad ik twee keer achter elkaar. Maar ik geef toch de voorkeur aan ‘lekker laten gaan’: 1x een flinke klap. Ik geef me er graag aan over. Ik heb een vrij donkere (bas-) stem, dus… Er zijn dagen dat ik niet nies. Het vreemde is dat áls ik nies, dat meerdere keren per dag gebeurt: 2,3 of zelfs 4 x per dag.
Niezen gaat het beste als ik ontspannen ben. Op mijn werk nies ik niet vaak. Als ik neuskriebel voel, kijk ik vaak naar de blauwe lucht of naar een schemerlamp. Dan schiet ik naar voren en nies ongegeneerd. Je vindt dan vaak spetters op m’n broek, maar dat vind ik niet erg. Niezen geeft, vind ik, ergens voldoening.

Hoe nies jij?

Bastiaan, - 18-03-’03 15:51

Hoi Natasha,
ik ben terug van weggeweest. Leuk kennis te maken met iemand die interesse heeft in deze fetisj. Je bent niet de enige, maar in Nederland moet het allemaal nog een beetje loskomen, heb ik het idee.
Wil je jouw nieservaringen voor me beschrijven? Ik heb hier al het een en ander beschreven, maar ik ben benieuwd naar hetgeen wat niezen voor jou zo bijzonder maakt.
Ik laat snel weer wat van me horen!

Liefs,

Alois

Alois, (URL) - 04-04-’03 21:27

Hoi Rianne,

hoe is ie? Wanneer kom je weer eens op deze site? Ik hoop dat je MSN hebt, dan kunnen we es praten. Misschien kunnen we wat afspreken?

liefs,

Alois, (URL) - 11-04-’03 15:43

Zijn er al mensen die last van hooikoorts hebben of zoites?

?, - 17-04-’03 15:21

zoiets bedoel ik!

?, - 17-04-’03 15:21

hallo allemaal, ik was erg verbaasd toen ik deze site zag en er dus achterkwam dat er meerdere mensen zijn die niezen interessant/opwindend vinden. Ik vind het echt leuk dat ik deze site bij toeval heb ontdekt. groetjes natalie

natalie, - 13-05-’03 10:27

hai hier ben ik weer… het lijkt me leuk om ervaringen uit te wisselen met iedereen hier. ikwacht op een reactie…..

natalie, (URL) - 13-05-’03 13:11

Dag Natalie,

Leuk dat je er bij komt: welkom! Niezen vind ik ook nog steeds een boeiend fenomeen. Ik nies, gemiddeld niet zo erg vaak. Vlak voordat ik dit commentaartje begon, voelde ik – naar mijn computerscherm starend – m’n neus even prikken. Ik hoefde er deze keer weinig moeite voor te doen. Omdat ik op dit moment alleen in een kamer zit hoefde ik niet beschaafd te blijven.
Ik hief m’n hoofd op en deed m’n mond alvast open. Ik wachtte amper 2 seconden; de nies was stevig: “huh-issjóe!”

Hoe oud ben je? En hoe nies jij?

Bastiaan, - 13-05-’03 13:53

Ik heb eens geprobeerd om mezelf te zien niezen. Meestal een kansloze missie, want meestal ben je te laat. Maar toch wilde ik het een keer zien. Ik ben toen voor de spiegel gaan staan en heb mezelf toen, met een in een punt gedraaid stukje wc-papier, in m’n neus gekriebeld. Ik had de felle lamp boven de spiegel aangezet, dus kon ik alles goed zien. Ik kon zelfs een stukje m’n neus inkijken.
Ik legde m’n hoofd dus iets in mijn nek en stak het puntje in m’n neus. Ik kon alles perfect zien en zag hoe het stukje wc-papier zich langs mijn dikke zwarte neusharen naar binnen gleed. Dat bezorgde mij een heerlijk kriebelend gevoel, maar het was niet voldoende om me te laten niezen, dus duwde ik het strengetje papier voorzichtig verder richting het glimmende rode slijmvlies dieper in m’n neus. Tegelijkertijd schuurde ik langs de binnenkant van m’n rechter neusvleugel. Ik voelde mijn neusharen trillen terwijl het puntje het gevoelige slijmvlies in mijn neus bereikte. De neuskriebel was in zijn totaliteit enorm en ik maakte aanstalte om te gaan niezen. Ik snoof een paar keer, dat die ik altijd als ik moet niezen, zo wordt de kriebel nog erger, terwijl ik mezelf in de spiegel bekeek. Mijn neusgaten gingen verder openstaan, mijn mond ook en ik kon mijn ogen nauwelijks nog open houden. Ook mijn tong duwde lichtelijk tegen mijn onderlip aan. Ik moest niezen! Ik haalde diep, maar ook schokkerig adem en niesde. HA-ISHJAAHHHHHHHH !!! Ik kon er neit genoeg van krijgen en niesde nog een aantal keer.
Toen haalde ik het stukje papier uit m’n neus, het was helemaal slap en doorweekt van het snot. Na afloop trok ik met mij wijsvinger mijn neus omhoog, zoals een varkensneus, en keek naar binnen. Mijn neushaar zat helemaal aan elkaar verkleefd van het snot. Van die snotdraadjes.
Ik ontdekte ook nog wat spetters op de spiegel.

Groetjes,

Alois, (URL) - 13-05-’03 15:42

hoi bastiaan (en iedereen) ik ben 19. Gezondheid! Ik nies zelf ook niet zo erg vaak, maar als ik nies geniet ik ervan. Ook geniet ik gek genoeg als andere mensen niezen… het heeft wat….. Ik nies meestal 1 of 2 keer achter elkaar. Ik nies liever alleen dan in gezelschap. Ik ben blij dat ik jullie heb ontdekt ik dacht altijd dat ik de enige was met deze ‘nies-afwijking’! groetjes natalie

natalie, - 13-05-’03 18:42

Hallo mensen,
helemaal te gek dat ik jullie gevonden heb. Ik heb tot nu altijd gedacht dat ik de enigste was met deze ‘nies-afwijking’ zoals Natalie zo mooi zegt.
Volgens mij begon het allemaal toen mijn oom een keer verschrikkelijk hard moest niezen. Ik schrok daar echt onwijs van en sinds die tijd heb ik iets met niezen. Ik heb een tijd gehad, toen ik nog klein was, dat ik bang werd van iemand als hij/zij, maar vooral mannen, moest niezen. Ookal zag ik het aankomen, ik schrok toch.
Later, toen ik in de pubertijd terecht kwam, begon ik het anders te zien. Ik kon er van genieten als ik andere mensen zag niezen. Nog steeds had ik die siddering door mijn lijf op zo’n moment, maar niet meer die siddering van een soort schrik. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er in zekere mate opgewonden van werd. Het heeft me, gek vindt ik dat eigenlijk wel, regelmatig een erectie kunnen bezorgen.
Ik ben nu 17, dus ik moet zeggen dat ik er nog wel eens mee geconfronteerd wordt. Bijvoorbeeld als ik een mooie vrouw of een aantrekkelijk meisje zie niezen.
Het lijkt me helemaal te gek om hier met jullie over door te praten. Wat er eigenlijk nog ontbreekt is een chatbox.

Later,

Bram

Bram, (URL) - 13-05-’03 20:52

Hoi Bram, leuk dat je deze site gevonden hebt, als je msn hebt kunnen we wel een keertje chatten…. Kan je iets vertellen over je nies-ervaringen zowel hoe jij niest als iets over andere? Lijkt me leuk… groetjes Natalie

Natalie, - 14-05-’03 15:11

Heyzzz Natalie,

leuk dat je zo reageert. Ik wil graag een keertje met je chatten. Maar van mij mag je me ook een keer bellen. Als je dat leuk vindt mag je dat doen via dit nummer: 06-13646011
Wees niet te zenuwachtig, want dat ben ik dan, denk ik, ook (weet ik wel zeker). Je bent dan de eerste met wie ik er openlijk over praat.
Als het je wat lijkt hoor ik wel je! Mij lijkt het onwijs vreemd, maar wel de moeite waard.

Laturrr,

Bram

Bram, - 14-05-’03 16:29

Natalie,
eventjes tussendoor. Ik had de verkeerde telefoonkaart in de telefoon zitten waarop je me kunt bellen. Het nummer klopt dus weer. Je begrijpt hopelijk wel dat ik niet het nummer geef van mijn ‘gewone’ mobiel, maarja die kun je natuurlijk alsnog een keer van me krijgen.

Tot horens,

Bram

Bram, - 19-05-’03 15:34

Een nieuw NIESVERHAAL, voor wie ontspannen wil:

Het was een bewolkte maandag. De zon had zich op deze mei-dag nog weinig laten zien.Christine Pikeur – ze is op deze site al bekend, zie het niesverhaal van begin januari – had al een paar uur achter haar bureau gezeten, op het Gemeenschappelijk Beeld Archief, waar ze momenteel werkte.

Thans echter stond ze op. Ze draaide een bordje op ‘Niet storen’ sloot de deur van haar kamer. Meestal stond die open. Ze sloot ‘m slechts als ze werk moest verrichten dat een vertrouwelijk karakter had.

Deze keer was de reden in een privé aangelegenheid gelegen. Al een paar dagen lang teisterden golven van niesprikkelingen haar neus. Met regelmatige tussenpozen kwamen en gingen ze. En nu zij van enige rustige uren genoot, wilde Christine toegeven aan enige ontladingsdrang.

Zij deed dat op kantoor bijna nooit. Ze nieste het prettigst als ze rustig was; echt ontspannen kon zij op het Beeldarchief niet. En zij moest waken voor al te hevige ontladingen. Maar de prikkelingen golfden heen en weer. En mocht zij in de huidige omstandigheden niet een paar minuten toegeven aan haar niesneus? En zou het dan niet prettig zijn om te pogen om beheerst, lief én echt vrouwelijk te niezen?

Christine keek naar buiten. Het licht prikkelde haar. Ze ademde dieper in. Ze wilde het niet meer tegenhouden! Iedereen moest maar even zónder Christine archiveren en…

De prikkeling was hevig. Nu nieste ze zachtjes: “tsjie…”, “tsjie” en voor de derde keer, bijna ritmisch, “tsjoe”. Ze snoot voldaan haar neus. Wat beheerst deed ze dit! Het was prettig om even te kunnen relaxen

Toen ze zich voorbereidde op de volgende nies dacht ze aan een jonge collega die vaak bijna op sopraanhoogte leek te ontladen. Ze probeerde haar stem hoog te laten klinken. De poging lukte redelijk, zij het dat de nies ietsje benauwd klonk. “iiisss…JÓE!”.

Vlak voordat zij opnieuw moest niezen, legde Christine haar rechterarm op haar bureau. Ze bracht haar gelaat tot vlak boven haar elleboog. In haar rechterooghoek zag ze haar blonde haar. Toen nieste zij. Rustig, voorzichtig haast. Ze durfde zich er niet helemaal aan over te geven, uit vrees dat ze gebruikers van de naast gelegen kantoorruimte zou afleiden. Ze wist dat sommige mannen totaal uit hun concentratie zouden zijn als zij, Christine, de niesdrang geheel en al tot gelding zou laten komen. Dus nieste ze zo rustig mogelijk: “etttch… sjie…tsjjj… ie… heh… etttchchh….”

Blijdschap golfde door Christines bestaan. Nog nooit was zij tijdens een niesbui zo kalm gebleven! Ze draaide haar stoel van haar bureau af; nu zat ze er welhaast met haar rug tegenaan. Ze keek even naar buiten. Zij snoof. Twee keer nieste ze nog.

Eén keer zacht: “tsjie”.

Vooruit… één keer zou ze zich helemaal laten horen; voor iedereen die ‘t horen wilde en vooral voor zichzelf. Zij greep de rechterarmleuning van haar stoel. Ze zag dat de spieren van haar hand zich spanden. Ze boog haar hoofd, en… “HÁÁÁTTSJJJ!”.

In het kantoor naast haar verschoof een stoel. Christine snoot haar neus en pakte haar neusbrug tussen duim en wijsvinger. De prikkeling was even weg.
Maar Christine wist zeker dat er nog een niesaanval zou moeten volgen om haar prikkelvrij te maken. Zaterdag? Niesdag – dat wist zij bijna zeker!

Bastiaan, - 19-05-’03 15:39

Natalie,

jammer dat je nog niet op mijn aanbieding bent ingegaan. Post weer eens wat ! ! !
Ik wil jouw kant van dit verhaal ook wel eens horen. Ennehhh….. bel me nou eens een keer. Ik ben niet eng ! Ik ben maar een jongen van 17 ! ! !
Ik hoop je snel een keer te spreken. Maar misschien verwacht ik teveel. In dat geval moet je maar wat schrijven !

Groetjes uit een zonnig Arnhem,

Brammetje

Bram, - 14-06-’03 18:02

Zijn er nog mensen die nieuwe nies-fetisj site’s hebben ontdekt? Kunnen jullie mij nog tips geven over site’s die oik waarschijnlijk nog niet heb gezien?
En wat is voor jullie de meest sexy nies die hier op het internet te beluisteren is?

Alois, - 06-07-’03 13:33

Dit meisje (zie link) zou ik dolgraag willen zien niezen. Ze heeft de meest sexy neus die ik ooit gezien heb ! ! !
Wat vinden jullie van haar. Hebben jullie ook fantasieen en ook over dit meisje? Ze heet Brandy. Ik ken haar jammer genoeg niet. En Nathalie, schrijf eens wat terug, je bent nog steeds niet op mijn aanbod ingegaan ! Ik wil echt heel graag met je praten.

Groetjes,

Bram

Bram, (URL) - 14-07-’03 20:34

Dag beste mensen,

Het is de laatste tijd wat stil hier. Vanwege de vakanties zeker.
Ik blijf uiteraard geïnteresseerd.
Ik volg deze site nauwgezet; ook kijk/luister ik met regelmaat op http://www.bondi.beastlet.com
Daar kun je mooie niesbuien horen!
De mooiste beelden staan wat mij betreft op de bekende Japanse site http://www5a.biglobe.ne.jp/~kago-usu/Kus.. Met name de eerste 2 dames spreken me aan.
De eerste omdat ze enthousiast, en twee keer achter elkaar beschaafd niest.
De tweede omdat zo mooi te zien is dat ze met een plots opkomende nies echt alles moet geven. Toneelspel is er niet bij. Bijna uit gewoonte draait ze supersnel van de camera weg.

Ik heb het overigens niet zo op dames met brede niesneuzen. Geef mij maar slanke.

Op de een of andere manier is het trouwens niestijd. Ik nies de laatste tijd vaker achter elkaar. Gisteravond moest ik vier maal uitbundig niezen, ofschoon ik niet verkouden ben. Op bed liggend (rond 23.00 uur) nieste ik ook nog twee keer. Meestal kijk ik naar een lichtbron, maar dat was nu nergens voor nodig.
Wordt niet ziek!

Bastiaan, - 28-07-’03 15:26

Beroemdheden die ik weleens wil zien niezen:

Tara Elders, grote lippen, grote neus met veel neushaar.

Eva Duijvestein, sexy neus.

Victoria Beckham, welgevormde neus met flink wat zwarte neusharen.

Kim van Kooten, mooie neus en de meest sexy tieten van ons land.

Anouk, in haar neus zijn altijd snotdraadjes tussen haar blonde neushaartjes te zien.

Madonna, gewoon erg sexy en prachtige borsten.

Fajah Lourens, benieuwd hoe haar reusachtige tieten op een grote nies reageren.

Kris Bozilovic, mooie Joegoslavische neus.

Nicole Kidman, haar neus ziet eruit alsof ze bij ieder kriebeltje ontzettend moet niezen.

Serena Williams, ben benieuwd of ik, als zij op het punt staat te gaan niezen, mijn hele duim in haar neusgat kwijt kan.

Jennifer Capriati, veel neushaar.

Martina Hingis, voor een blanke vrouw enorm grote neusvleugels.

Mary Pierce, grote neus en lekkere tieten.
Touriya Haoud, haar neusgaten zijn overwoekerd met pikzwart Marokaans neushaar.

Robine van der Meer, lijkt me gewoob geil om haar te zien niezen. Sexy lichaam.

Bridget Maasland,als haar nies net zo pittig is als haar , dan…

Graag hoor ik van jullie ook welke personen je graag ziet niezen! En waarom?

Wie weet volgen er wat mij betreft nog meer…

Later,

Bram, - 09-11-’03 10:42

Is echt niemand gemotiveerd hier???

Bram, - 26-01-’04 20:22

Er zijn hier veel mensen met een sneeze fetish, dan moet je eens op http://www.sneezefetishforum.org/forums/.. kijken. daar kan je o.a. sneeze-sounds downen!

noname, (URL) - 30-04-’04 00:03

komop, please, post wat, en zet wat sounds op I-net…

again me, - 02-05-’04 10:15

Wauw, ik ben blij dat ik deze site heb gevonden zeg!! Ik heb al van zover ik me kan herinneren een nies-fetisj en enkele jaren geleden heb ik ontdekt dat ik blijkbaar niet de enige op deze aardbol ben die dat heeft… Ik vond toen plots een hele hoop sites op het internet die zich helemaal in dit onderwerp verdiepen… In die jaren dat ik af en toe aan zulke sites bezoekjes breng, was ik echter nog nooit een Nederlandstalige site tegengekomen hieromtrent en dat vond ik wel jammer. Het gaf me toch nog steeds zo’n beetje het gevoel dat ik wat “alleen” met dit gekke verschijnsel zat… Joepie, nu kan ik ook in m’n eigen taal dingen lezen over dit onderwerp en andere fetisjists aanspreken enz… Fantastisch vind ik dat!! :o) Hehe… Zitten hier eigenlijk nog mensen van België? Ik ben namelijk van Antwerpen afkomstig…

Eefje, - 07-05-’04 19:49

Dag Eefje,
Er zijn nog Belgen… :)
Ikzelf ben iets actiever op andere (Engelse) nies-sites. Voor Nederlandstaligen is er verder nog een yahoo-groep “niesfetisj” , en het vervolg op dit bericht, namelijk op http://merelroze.com/pivot/entry.php?id=..

Haeeshoo, (E-mail ) (URL) - 09-05-’04 01:25

Hoihoi,
Ik nies niet zo vaak. Maar hebben jullie misschien wat tips om meer te niezen?

lisette, (E-mail ) - 22-05-’04 23:09

Dag Lisette,
Er zijn veel manieren om jezelf te laten niezen. Sommige ervan kan je terug vinden op het recente Nederlandstalige forum http://www.nies-fetisj-forum.tk
Als iemand nieuwe tips heeft, kom ze posten op het forum… Bedankt!

haeeshoo, (E-mail ) (URL) - 23-05-’04 23:46

MENSEN WAAR HEBBEN WE HET NU OVER????????

Chantal, - 06-06-’04 20:21

hoe kan je nou je nies inhouden? dat is toch verrot. dan schiet al het snot in je hoofd in plaats van naar buiten. je niest omdat je van die troep afmoet. laat het er dan ook uitvliegen

HatJOE!!!!, - 15-09-’04 11:36

Ja idd dat heb ik nog nooit gedaan en ik ben het ook niet vanplan. Niesinhouden vind ik de grootste onzin die er is. vooral op een mooie lente dag op maandagmorgen dan is het echt zo van HAT….. de tjsoe word ingehouden

sJOEhat, - 15-09-’04 11:38

Geweldig vind ik dit, ik zal me zelf niet snel nies fetisj noemen, maar ik vind het wel super interesant, en inderdaad dacht ik ook dat ik een van de weinigen was die niezen echt heel lekker vind alleen word ik er niet opgewonden of zo van.
Ik kwam op deze site terecht omdat ik wilde weten hoe het nou eindelijk echt zit met niezen en je ogen dicht/open houden/hebben.
Weet iemand waar ik de (wetenschappelijke) waarheid hierover kan vinden.
Groetjes en gezondheid

Hutchsjoerd!!, - 20-09-’04 02:01

ten eerst: ik vind het fantastisch dat een forum over niezen zolang mee gaat! Wat het niezen zelf betreft: ik vind dat er hier wel wat overfetisjisten bijzitten. Ik moet toegeven dat niezen een van de lekkerste dingen is die er zijn, geniet van het leven; NIES! maar tog zijn er grenzen. opwekken is ook een beetje teveel van het goede. laat het natuurlijk maar stromen, maar ook niet meer dan dat.

ik wens iedereen nog veel niesplezier,
groetjes jerremy

jerremy, - 23-09-’04 21:16

Hoi lieve mensen,
Wat een prachtige, ontroerende teksten hier. Ik sluit me volledig aan bij de stelling van RK (2002, lang geleden, ik weet, maar ik heb dit forum pas net ontdekt) dat niezen een van de 3 geneugten des levens is. Samen met klaarkomen en poepen. Mijn boodschap dan ook aan iedereen die zijn nies inhoud: laat je gaan! Het is gewoon hardtstikke stom om jezelf dat genot te onthouden.
En voor de wetenschappelijke waarheid van het niezen, typ ‘niesen’ in op Google en je krijgt gelijk een paar wetenschappelijk onderbouwden verklaringen.
En Alois, jij beschreef hoe je je eigen nies had waargenomen in de spiegel. Kon je dan gewoon je ogen openhouden? Ik wist dat Yasser Arafat een enigszins leugenachtig karakter had, maar dit gaat toch wel erg ver.
Groeten

David, (URL) - 23-09-’04 21:40

Ik ken niemand die harder niest dan ik. mensen schrikken ervan.

simon, - 24-09-’04 12:51

Al tijdje niets meer gelezen van Rianne, Nathalie, Liesette en Eefje..Zijn jullie r nog/zou graag wel keertje met jullie over willen praten..Ben ook nieuw hier. Hoopo senl iets te kunnen horen!
Liefs

Bas, - 04-10-’04 14:06

MSN’en dan maar?? ;)

Alois, - 05-12-’04 21:08

Deze site onlangs teruggevonden! Onvoorstelbaar veel reacties, maar het lijkt ietswat tamme geworden. Wil iemand nog ervaringen uitwisselen?

Henk, - 11-12-’04 01:17

Eens moest ik niezen, boeren en hikken tegelijkertijd. Of minstens in zeer, zeer korte successie.

Op de camping.

Terwijl de buren zaten te eten.

Het is daarna helaas nooit meer gebeurd.

Raad, - 16-12-’04 17:30

O ja, ik nies ook z? hard dat mijn collega’s zich dikwijls een beroerte laten ontvallen, of dat er minstens toch een aneurysma springt of iets dergelijks.

Nu ik er over nadenk is dat toch best wel abnormaal.

Raad, - 16-12-’04 17:32

Ik wordt het momenteel een beetje zat dat genies. Ik heb vandaag al een keer of 40 geniest en geloof me dat is niet lekker meer.

Theo, (E-mail ) - 18-01-’05 23:59

heey mensen,

Ik nies ook vaak…zelfs wel eens 9x agter elkaar. dat is veel en irritant. vooral in het bijzijn van anderen. vooral int zwembad is dat en dan om de 5 minuten ofzow..egt vaag!! welke (leeftijdgenoot) heeft ongeveer hetzelfde probleem??

:( >>*15 jaar*, (E-mail ) - 05-03-’05 10:52

..kheb wel zo ongeveer de zelfde problemen als rianne geloof ik! ik nies ook vaak…soms ook wel 15 x..maar soms duurt het ook zo lang voordat hij er eindleijk komt..wie kent dat probleem? jij rianne?? misschien kan jij me wat meer over jouw ervaringen vertellen want het lijkt wel alsof ik het zelf heb getypt!

groetjes

Jordi , (E-mail ) - 05-03-’05 20:06

Hello.
Na het lezen van deze forum heb ik veel gelachen :p en ook sommige dingen wat overdreven gevonden. Ik kan wel zelf meespreken over opgewonden raken door niezen :p (Ask my boyfriend :p) Nuja, ik denk dat sommigen onder jullie het echt wel te pakken hebben. Ik denk wel nog meer naar deze site te komen want ik vind hem best wel goed.
Groetjes,
Sharon XxX

Sharon, (E-mail ) - 05-04-’05 00:46

Ja, misschien was het wat overdreven maar ik denk dat al die menlmfqjsdmkfljmsdklfj mskdljfkksddlfqsjdmfjqsdmfkljm

strontje, (E-mail ) - 05-04-’05 22:44

Dag mensen,
‘k Las met verbazing dat Jordi in het zwembad vaak achter elkaar niest. 9x nog wel! Ik heb trouwens wel eens vaker van dat fenomeen gehoord. Hoe dan ook: lijkt me lastig.
Hoe zou dat komen? Heeft iemand een idee?
Wat vinden de omstanders ervan?
En is het eigenlijk te voorkomen?

Bastiaan, - 08-04-’05 12:33

heey mensen,

Zeker bastiaan, het is erg irritant. ik hoor dan ook graag mensen die dat ook hebben ofzo!
dan ben ik niet de enige.

Groetjes Jordi

Jordi, (E-mail ) - 08-04-’05 19:25

heeey iedereen, ik voel me al heel veel beter na het lezen van al wat jullie vinden van niezen.
al van toen ik heel klein was werd ik gefascineerd door dit verschijnsel en nu ik in mijn pubertijd zit vind ik niezen gewoon h?t geilste. als ik soms s’avonns in mijn bed lig dan fanraseer ik dat mensen moeten niezen en dan kom ik opgewonden daarvan. ik voelde mij daar vroeger raar bij, maar ik voel mij gesteund omdat sommige andere mensen dat ook hebben. vooral de inademing wanneer mensen gaan niezen mmmmmmmmm zo lekker!!!!

noortje, - 14-07-’05 13:55

heb aan mijn vriend vertelt over mijn nies-interesse, hij begrijpt het niet echt maar vind het wel grappig

noortje, (E-mail ) - 14-07-’05 14:42

vertel es wat meer over jouw niesen dan?!?

Jordi, (E-mail ) - 28-07-’05 22:19

je moet es een kijkje nemen op: http://www.bondi.beastlet.com
absoluut een aanrader!!

Jordi, (E-mail ) - 16-08-’05 19:03

ik vind niezen heel byzonder. niet zo zeer als ik zelf nies, dat vind ik niet echt boeiend. maar een andere zien en vooral horen niezen vind ik echt super interessant het moet dan wel een mannelijke nies wezen. dan kan ik het echt niet nalaten om te kijken naar die persoon of in ieder geval te luisteren. er zijn twee personen die ik heel graag hoor niezen! als ik bij die persoon in de buurt ben hoop ik altijd dat ie moet niezen en het liefst meerdere malen. ik heb dit al heel lang en dacht echt de enige te wezen. ben blij dat ik deze pagina gevonden heb!

hoop dat jullie reageren!

michelle, - 29-10-’05 13:38

Hey Michelle!!

Ja ik heb dat ook :-D Hoe nies jij en hoeveel keer? Ik zelf nies heel veel elke dag wel niesbui en dat is dan meestal ongeveer 5x achter mekaar..Zou je keer op msn willen praten?

Hoop snel wat van je te horen!!

Jordi, - 29-10-’05 15:53

Ik vind het echt super als ik me zwager zie niesen. hij knijpt als het ware ze neus dicht als ie niest. maar net te laat zodat je een luide plof hoort. en dat soms wel 5 keer achter elkaar. ik hoop dan ook als ik bij hem ben dat ie moet niezen. gemeen he?!

Danielle, - 30-10-’05 11:32

Michelle Zou je x willen Msn-en (chatten) met mij?

Hoor snel wel van je!

Jordi, - 30-10-’05 13:44

ben niet zo chatterig jordy. sorry. maar we kunnen zo toch praten via deze manier?

michelle, - 02-11-’05 15:24

moet je wel wat vaker reageren lijkt me zo

Jordi, - 02-11-’05 19:21

Maar maakt niet uit hoor..vertel eens wat over je eigen niezen enzo :-)

Jordi, - 03-11-’05 19:08

heey ik lees net deze site ik vind niezen ook zo lekker ik heb hooikoors dus in de zomer ….. doei

bo, - 06-11-’05 20:58

Heej,

Ik lees deze site ook pas voor het eerst en ik ben er heel blij om.
Ik vind het ook lekker maar durf in het openbaar haast niet te niezen om die reden. Ik schaam me dan al heel snel en meestal hou ik het dan in

Heeft iemand misschien tips hoe ik daar overheen kan komen?

Sabine, - 18-11-’05 21:33

heej Sabine,

Nies gewoon eens in het openbaar op straat bijvoorbeeld. Kijk dan hoe er op gereageerd word. Ik denk dat je amper reactie zal krijgen dus dat het je mee zal vallen :-)
Nies jij veel dan dat je je daar voor schaamt?

Groetjes!

Jordi, - 19-11-’05 10:32

Het is lang geleden dat ik hier een bijdrage heb geleverd.
Maar dat ik het met belangstelling volg is zeker.

Michelle:
er zijn vrouwelijke personen die ik als man graag hoor en zie niezen.

1. M’n collega M., in de dertig: niest om zo te zeggen met korte stootjes, een keer of 5 achter elkaar. Meerdere keren per dag. Als ze de gelegenheid heeft om diep in te ademen niest ze wat minder vaak. Maar meestal dus 4 of 5 x per bui.

2. M’n collega S. die niezen soms echt leuk vind. Niest met overgave: 1 of 2 keer achter elkaar.

3. Onze stagiaire N. Ze zegt dat ze weinig niest, maar het schelle licht op kantoor zorgt er toch voor dat ze niest. Zegt ze zelf. Niet meer dan 1 x.

Danielle:
naar iemand kijken die niest is soms best leuk. Waarom zou dat gemeen zijn? ‘t Is soms gewoon leuk. Geniet er maar van.

Sabine:
Ik kan me best voorstellen dat je bang bent om te niezen. Op straat niezen is soms ook best genant. Om er zelf ook nog van te genieten kun je ‘t best ‘prive’ niezen, denk ik. Maar soms is het moeilijk om in te houden. Feit is dat ik liever ook niet op kantoor nies.

Allen veel neusplezier toegewenst!

Bastiaan, - 08-12-’05 21:06

Maar waarom is niezen in het openbaar vervelend dan? Schaam je je ervoor? Iedereen niest toch? Ik vind het juist grappig als iemand die moet niezen ze nies in probeert te houden, vaak mislukt dit helemaal en maak je nog meer geluid als dat je gewoon geniest had. dus waarom inhouden?

Michelle, - 10-12-’05 08:58

Nou, als het echt niet anders kan, dan nies ik wel hoor.

Maar als je echt heftig niest, of: een keer of 5 achter elkaar – en zo de aandacht trekt, dan is dat niet altijd aangenaam. Vind ik.
Ikzelf zou me er uiteindelijk niet al te veel van aantrekken, maar als je van nature een bescheiden en teruggetroken mens bent is het, denk ik, allesbehalve leuk om vanwege een flinke nies of een hinderlijke niesbui in het middelpunt van de aandacht te staan.

Bastiaan, - 10-12-’05 11:27

STELLETJE MAFKAZEN! Speciaal voor mensen als jullie zou ik graag mijn huidige baan willen opgeven om psygiater te worden. Heb ik ook wat te lachen tijdens het werk. Tabe

Mafkaas, - 17-12-’05 12:57

Niezen met je ogen dicht is ongemogelijk, je niest namelijk met een snelheid van 150 km/u.
Als je iemands oogleden ‘‘vasthoudt’‘ terwijl diegene moet niezen, springen zijn of haar ogen eruit. Als je wilt niezen moet je in het licht kijken, als je NIET wilt niezen moet je simpelweg je ogen wijdopen sperren.
Succes

Karel, - 26-12-’05 18:28

Nee ik nies niet heel vaak. Maar ik ben bang dat mensen het vies vinden, niet dat ik vies nies of dat mensen om me heen er dan last van hebben, maar dat men dan bang is dat ik ze besmet ofzo.

Soms zie je mensen heel raar kijken als ze iemand zien niezen. Dat zou ik zelf heel vervelend vinden.

Sabine, - 26-12-’05 18:47

dus toch een schaamte gevoel?

michelle, - 29-12-’05 13:22

http://www.bondi.beastlet.com/female/blu.. even aanklikken als je iemand 89 keer achter elkaar wilt horen niezen!!

claudia, - 29-12-’05 14:46

OeiOei,
89x is wel heel veel hoor.
Maar wel opwindend h?;)
Groetjes,
Marie-An

Marie-An, - 31-01-’06 11:28

Ik vind niezen ook heel erg lekker,ik doe het vaak voor de lol want het niezen zelf is lekker en het opgeluchte gevoel daarna ook,ik doe dan een opgerold vloeitje in mun neus haha:Palleen wel ff het puntje van het vloeitje eraf bijte want dat is nogal scherp:P

4tu, - 03-02-’06 17:57

I am here to say hello and you have a great site!

jay, (E-mail ) (URL) - 14-03-’06 19:23

Hey man…sorry I missed the party.

mirian, (E-mail ) (URL) - 01-04-’06 10:47

Can I share some resources with you?

jon, (E-mail ) (URL) - 04-04-’06 13:32

Niemand?

4tu, - 19-06-’06 00:23

soms ben ik tijden gewoon beroerd en misselijk en weet ik niet waarvan,en dan zo aan het einde van zo“n rot dag,moet ik niezen en ben ik weer “beter”,raar toch?wie weet hoe dit kan?

jannie, - 22-01-’07 18:16

Niemand weet het????

jannie, - 28-01-’07 21:59

Beste Jannie,

Jordi, - 16-02-’07 20:17

Sorry Jannie, hier de rest van mijn bericht.
Ik ken jou verhaal en herken mezelf erin. Ik denk dat het misschien emoties stress of geveolens van de gehele dag zijn die er via die weg uitmoeten? Maar heb jij het ook vaak achter elkaar niezen?

Groetjes, Jordi.

Jordi, - 16-02-’07 20:18

hallo niezers ik ben echt verbaast over jully niesverhalen,ik nies s,morgens 15 tot 20 x en vind t erg vervelend,ik heb die rotkriebel in mn neus en ik heb er geen zakdoekjes bij maar een handdoek omdat ik zoveel waterige niesprut er uit nies en heb nog nooit van jully vreemde nies verhalen gehoort,ik bedoel dat jully het soms als prettig ervaren,dat heb ik nooit 1x bij stil gestaan ,echt rare verhalen ,ik zou willen weten of jully een of ander ‘HUISHOUDMIDDELTJEKENNEN TEGEN NIEZEN ,DUS IETS WAT HELPT OM DAT NIEZEN TE STOPPEN,NOU IK HOOR T HOPELIJK DAG MENSEN IK BEN ANNA

anna, (E-mail ) - 30-07-’07 10:03

excuses voor diegene die t niezen ook niet prettig vinden omdat ik later de verhalen heb gelezen dat er meer zijn die t ook niet prettig vinden al dat genies dag mensen anna

dinandaatrb, (E-mail ) - 30-07-’07 11:11